Nincsenek könnyű helyzetben a gazdák: ki kaszálhat nagyot, az állattartók vagy a növénytermesztők?

Agrárszektor   
  Megosztom
Nincsenek könnyű helyzetben a gazdák: ki kaszálhat nagyot, az állattartók vagy a növénytermesztők?

A 2023-as év az állattenyésztőké lehet Magyarországon, a drasztikusan lecsökkent gabonaárak miatt ugyanis nagyon rossz helyzetbe kerültek a hazai növénytermesztők - hangzott el a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Dabason. Ahogy arról az Agrárszektor beszámolt, vannak, akik most spekulálnak, de sokan függnek az integrátoroktól is, egy biztos: óránként változhatnak a dolgok a gabonapiacon, és óriási hatással lesz majd az eseményekre és az árakra az, hogy mikor és hogyan lesz vége az orosz-ukrán háborúnak, illetve, hogy utána milyen kapcsolatunk lesz Ukrajnával.

Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerint fontos azt látni, hogy a tárcához mindenféle vélemény érkezik a feldolgozóktól, a kereskedőktől, az állattenyésztőktől és a növénytermesztőktől egyaránt, ezeket az igényeket egyszerre kell figyelembe vennie az agrárpolitikának. Az összhang nem feltétlenül tökéletes, és természetesen mindenki ugyanazt akarja: meggazdagodni és eredményesen termelni. Ezeket mind nagyon nehéz összehangolni.

Mi a KAP stratégiában gondolkozunk, úgy kell alakítani a dolgokat, hogy mindenki tudja hasznosítani a forrásokat, ugyanakkor ott a fogyasztó is, aki magas minőségű terméket szeretne, lehetőleg alacsony áron, és ezt az egész skálát valahogy végig kell vinni. Folyamatos kommunikációra és odafigyelésre van szükség, hiszen, ha a köztes lépések hiányoznak, akkor hiába próbáljuk meg a feldolgozót és a termelőt támogatni.

- emelte ki.

További részleteket az Agrárszektor teljes cikkéből tudhatunk meg, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

agrárminisztérium

állattartók

növénytermesztők