Nincsenek könnyű helyzetben a gazdák: ki kaszálhat nagyot, az állattartók vagy a növénytermesztők?

Agrárszektor   
  Megosztom
Nincsenek könnyű helyzetben a gazdák: ki kaszálhat nagyot, az állattartók vagy a növénytermesztők?

A 2023-as év az állattenyésztőké lehet Magyarországon, a drasztikusan lecsökkent gabonaárak miatt ugyanis nagyon rossz helyzetbe kerültek a hazai növénytermesztők - hangzott el a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Dabason. Ahogy arról az Agrárszektor beszámolt, vannak, akik most spekulálnak, de sokan függnek az integrátoroktól is, egy biztos: óránként változhatnak a dolgok a gabonapiacon, és óriási hatással lesz majd az eseményekre és az árakra az, hogy mikor és hogyan lesz vége az orosz-ukrán háborúnak, illetve, hogy utána milyen kapcsolatunk lesz Ukrajnával.

Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerint fontos azt látni, hogy a tárcához mindenféle vélemény érkezik a feldolgozóktól, a kereskedőktől, az állattenyésztőktől és a növénytermesztőktől egyaránt, ezeket az igényeket egyszerre kell figyelembe vennie az agrárpolitikának. Az összhang nem feltétlenül tökéletes, és természetesen mindenki ugyanazt akarja: meggazdagodni és eredményesen termelni. Ezeket mind nagyon nehéz összehangolni.

Mi a KAP stratégiában gondolkozunk, úgy kell alakítani a dolgokat, hogy mindenki tudja hasznosítani a forrásokat, ugyanakkor ott a fogyasztó is, aki magas minőségű terméket szeretne, lehetőleg alacsony áron, és ezt az egész skálát valahogy végig kell vinni. Folyamatos kommunikációra és odafigyelésre van szükség, hiszen, ha a köztes lépések hiányoznak, akkor hiába próbáljuk meg a feldolgozót és a termelőt támogatni.

- emelte ki.

További részleteket az Agrárszektor teljes cikkéből tudhatunk meg, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

agrárminisztérium

állattartók

növénytermesztők