Itt meg mi folyik?! Távozik a vidéki, elit gimnázium vezetője, egy tanár ellen vizsgálódnak

HelloVidék   
  Megosztom
Itt meg mi folyik?! Távozik a vidéki, elit gimnázium vezetője, egy tanár ellen vizsgálódnak

Távozik posztjáról a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium igazgatója. A Veszprémi Tankerületi Központ a 24.hu kérdésére közölte: Dudásné Pirik Mariann csütörtökön – vagyis a nyári vakáció megkezdése előtt – maga kérte a közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését közös megegyezéssel. Az intézményvezető július 1-jével távozik az elitgimnázium éléről.


 


 

Dudásné Pirik Mariann a 24.hu kérdésére megerősítette a távozását. Közölte: a döntését személyes, családi okok indokolták. Mivel az elmúlt hetekben több különböző forrásból érkeztek hírek a gimnázium további pedagógusainak távozásáról, erről is megkérdezték a leköszönő intézményvezetőt, aki ez utóbbi értesülést nem tudta megerősíteni.

A Veszprémi Tankerületi Központtól megtudta a lap, hogy vizsgálatot folytatnak a balatonalmádi gimnázium egyik tanára ellen, akit a vizsgálat idejére a munkáltató „mentesített a munkavégzés alól”. Arra a kérdésre, hogy mi a munkavégzés alól ideiglenesen mentesített tanár ellen folytatott vizsgálat tárgya, többszöri levélváltás után sem érkezett válasz a tankerületi központtól.

Ugyanakkor a lap birtokába jutott egy május 27-én kelt osztályfőnöki levél anonimizált másolata, amelyet az intézményvezetőnek címeztek. A levél hitelességét több anonim forrás megerősítette. A levélben foglaltak szerint az egyik férfi tanár óráin

Erről az ügyről Dudásné Pirik Mariann, a távozó intézményvezető a tankerületi központhoz irányított. A tanár ellen folytatott vizsgálat kapcsán a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság válaszában azt írta: ezzel az üggyel kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi (CXII. törvény) értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A hivatalos indoklás szerint neki azért kellett távoznia, mert a szakmai minősítése két százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai akkor a tanártiltakozások indulóját, a „Mi vagyunk a Grund” dalt énekelve, a pedagógus nevét skandálva álltak sorfalat neki, miután kiderült, hogy távoznia kell az iskolából.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gimnázium

tanár

balatonalmádi

veszprémi tankerület

pdsz

intézményvezető

magyar-angol kéttannyelvű