Ráröpültek a csalók az ingyenpénzre: családokat vertek át az otthonteremtési támogatással

HelloVidék   
  Megosztom
Ráröpültek a csalók az ingyenpénzre: családokat vertek át az otthonteremtési támogatással

Az otthonfelújítási támogatással követett el csalást egy bűnszervezet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények miatt nyomoz a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

A bűnszervezet tagjai az ismeretségi körükben szerveztek be olyan családokat, amelyek otthonfelújítási támogatás igénybevételére voltak jogosultak. Rávették őket arra, hogy adják be a támogatás iránti igényüket anélkül, hogy az otthonukban a felújítást elvégeznék.

A bizonyítékok begyűjtése, valamint az államnak okozott vagyoni hátrány megtérítése érdekében a NAV pénzügyi nyomozói és járőrei a helyi rendőrkapitányság közreműködésével több mint 100 millió forint vagyont biztosítottak készpénzben, ingóság és ingatlan formájában, valamint tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A vizsgálat még tart, eddig hat embert hallgattak ki gyanúsítottként - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nav

csalás

otthonteremtési támogatás

otthonteremtési kedvezmény