Nagy munka vár Kaposvárra: megkezdték a város több pontján illegálisan lerakott szemét elszállítását

MTI   
  Megosztom
Nagy munka vár Kaposvárra: megkezdték a város több pontján illegálisan lerakott szemét elszállítását

Kaposváron az önkormányzat kezdeményezésére elkezdődött a város több pontján illegálisan lerakott, Olaszországból származó hulladék elszállítása - jelentette be a somogyi vármegyeszékhely polgármestere kedden reggel.

Szita Károly az egyik érintett - családi házas városrészben lévő -, szeméttel teli teleknél újságírók előtt közölte:

Rámutatott: időközben kiderült, hogy a vállalkozást egy büntetett előéletű férfi vezeti, ellene már büntetőeljárás van folyamatban, azonban az önkormányzat a kaposváriak érdekében nem vár annak eredményére, hanem maga gondoskodik a hulladék ideiglenes, biztonságos elhelyezéséről.

Szita Károly felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen hulladék lerakása engedélyköteles; mivel a vállalkozás nem szerzett ilyet, megsértette a rendkívül szigorú európai és "talán még szigorúbb" magyar jogszabályokat is, bűncselekményt követett el.

Elmondta: kedvező időjárás esetén két hét alatt tisztulhatnak meg a jelenleg még hulladékkal szennyezett kaposvári ingatlanok. Hangsúlyozta: döntésükkel példát szeretnének mutatni a többi településnek azzal kapcsolatban, hogy hasonló helyzetben nem érdemes várni, cselekedni kell az emberek egészsége és biztonsága érdekében.

Szita Károly egy pénteki rádióinterjúban közölte, hogy a hatósági eljárás várható elhúzódása miatt az önkormányzat maga gondoskodik az 1400 tonnányi hulladék elszállításáról. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleményében számolt be arról, hogy vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség egy büntetett előéletű férfi ellen, amiért csaknem kétezer tonnányi, Olaszországból származó hulladékot vitetett pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra 2022-ben. A férfi 2022 januárja és júliusa között több kamionnyi, összesen csaknem 1900 tonnányi szemetet vitetett Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, a hulladékot a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezte el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hulladék

illegális hulladék

kaposvár