Embertelen körülmények vidéken: így csicskáztatják a mélyszegény magyarokat

MTI   
  Megosztom
Embertelen körülmények vidéken: így csicskáztatják a mélyszegény magyarokat

Vádat emeltek egy gazdálkodó ellen Kecskeméten, aki éveken át embertelen körülmények között, fizetség nélkül dolgoztatta és rendszeresen bántalmazta idős juhászait - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a Bács-Kiskun vármegyei tanyán őstermelőként állattartással foglalkozó férfi 2010. és 2021. között más gazdáknál dolgozó idős, egyedülálló férfiakat - fizetés, rendszeres szabadnapok és teljes ellátás ígéretével - rávett arra, hogy állatgondozóként nála dolgozzanak

- írta Négyessyné Bodó Marianna.

A gazda az első juhásszal még 2010 nyarán egyezett meg. A tanyáján takarmánytárolásra használt, rágcsálókkal teli, folyóvíz és áram nélküli épületben szállásolta el, ahol a sértett maga alakította ki az ágyát szalmabálákra helyezett deszkákból.

A vádlott az első télen még biztosított tűzifát a fűtéshez, a következő teleken már nem; az idős férfi a kabátjával és rongyokkal takarózott be, hogy ne fagyjon meg. A férfi öt hónap után már nem adott sem fizetést sem szabadnapot a juhásznak.

A gazda 2013 novemberében, majd 2021 júniusában további két férfit vitt dolgozni a tanyájára. A kiszolgáltatott munkavállalókat éheztette, előfordult, hogy romlott ételt vagy megfagyott maradékokat kaptak, így éhségük csillapítására a disznóknak szánt konyhai maradékból, illetve a birkák tápjából kényszerültek enni.

Az ügyészség a gazdát rendszeres előny céljából, több ember sérelmére, kiszolgáltatott helyzet kihasználásával, sanyargatással elkövetett emberkereskedelemmel és kényszermunkával, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel, továbbá kényszerítés kísérletével vádolja. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kecskemét

bács-kiskun megye

juhász

juhászok

gazdálkodó