300 millió forintos támogatás ment Pécs városának: miért kapták az ingyenpézt?

MTI   
  Megosztom
300 millió forintos támogatás ment Pécs városának: miért kapták az ingyenpézt?

Év végéig teljesen megújul a Pécs panelházas városrészében álló Diána téri piac egy 300 millió forintos európai uniós támogatású fejlesztéssel - közölte a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata.

A piac és környezete Pécs egyik legforgalmasabb közterülete, de a létesítmény állapota jelentősen leromlott, technológiai megújítást igényel, ezért van szükség a teljes egészében a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program támogatásával zajló beruházásra. A közlemény szerint a piac átalakításával újabb és vonzóbb árusítóhelyek jönnek létre, korszerűbb higiéniai és biztonsági szabványokat tudnak alkalmazni és a parkolás is kényelmesebbé válik.

A munkálatok során - egyebek mellett - hatvan asztalnak helyet biztosító korszerű, acélváz-szerkezetű, fedett árusítóhely épül és tizenöt zárt üzlethelyiség létesül. Vásárlói és személyzeti mosdókat alakítanak ki, az épület tetőzetére napelemeket telepítenek, továbbá a piac mellett álló szökőkutat is megújítják.

Pécsen a tavaly átadott, több mint hárommilliárd forintból felépült új vásárcsarnok mellett két forgalmas piac működik, a Diána téri és a Hajnóczy utcai. Utóbbi, uránvárosi létesítményt 2019-ben modernizálták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

piac

városi piac