Mi folyik a magyar benzinkutaknál? Újra jöhet a 600 forint feletti üzemanyagár

Pénzcentrum   
  Megosztom
Mi folyik a magyar benzinkutaknál? Újra jöhet a 600 forint feletti üzemanyagár

A héten jelentősen megdrágultak az üzemanyagok, aminek az oka részben a gyenge forint és az erősödő dollár. Az pedig közel sem kizárt, hogy ez a drágulás folytatódni fog az elkövetkezendő hetekben - írta az ATV információi alapján a Pénzcentrum.


 

Az ATV számolt be arról, hogy a benzin literje újra 610 forint felett van, miközben a dízelért literenként közel 600 forintot kell fizetniük az autósoknak. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu vezetője szerint azonban ez az ár még könnyen tovább emelkedhet. Ráadásul az autópályák mellett akár 50 forinttal is drágább lehet az üzemanyag.

A kutak közötti árkülönbség is egyre nagyobb. Tehát az autópályák mellett akár 50 forinttal drágábban is tankolhatunk, mint mondjuk egy városi, vagy egy kisebb töltőállomáson, esetleg egy automata benzinkúton. Ezért mindenképpen érdemes tervezni, mert elég komoly különbségeket tapasztalhatunk a kutak áraiban

– mondta el a szakértő, hozzátéve, hogy a drágulás alapvetően két tényezőre vezethető vissza. Az egyik, hogy emelkedik a Brent kőolaj árfolyama, miközben a forint is gyengül a dollár ellenében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzin

tankolás

árdrágulás