Felháborodott a vidéki falu, petíciót indítottak: elvennék az egyetlen bankfiókjukat is

HelloVidék   
  Megosztom
Felháborodott a vidéki falu, petíciót indítottak: elvennék az egyetlen bankfiókjukat is

A jászladányi önkormányzat kezdeményezésére lakossági aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy az OTP Bank helyi fiókjának működése október elsejét követően is folyamatosan biztosítva legyen.

Az elmúlt napokban sokan csatlakoztak a petícióhoz, így tiltakoznak a tervezett bezárás ellen. Ha megszűnik a bankfiók, a helyieknek Szolnokra vagy Jászberénybe kell bejárniuk ügyet intézni - számolt be róla a SZOLJON.

Szomorúan értesültünk arról, hogy be akarják zárni a helyi fiókot. Régóta az OTP-nél vezetem a bankszámlámat. Nagy segítség a lakosoknak, főleg az időseknek, hogy helyben intézhetik pénzügyeiket, de a környező településekről is sokan átjárnak. Nem tudjuk, hogy mi lesz októbertől

- mondta a lapnak elkeseredetten az egyik helyi lakos.

A szüleim és a testvéreim az OTP ügyfelei, ezért szeretnék nekik segíteni. Nagyon sok az idős ember, akik nem tudják megoldani, hogy Szolnokra vagy Jászberénybe utazzanak ügyeket intézni

– fakadt ki egy másik helyi.

A bankfiók évtizedek óta központi szerepet tölt be a pénzügyi és banki szolgáltatások területén a településen, naponta jelentős ügyfélforgalmat bonyolít. A Takarékbank jászladányi kirendeltségének közelmúltban történő bezárásával az OTP az egyetlen pénzintézet maradt a településen és ezáltal az ügyfélforgalma a környékbeli településekről – Jászalsószentgyörgy, Szászberek, Besenyszög, Tiszasüly és Újszász – érkező ügyfelek megjelenésével tovább növekedett.

Miután a képviselő-testület tudomására jutott a bankfiók bezárása, augusztus 21-én levélben fordultunk az OTP Bank Nyrt. Közép-magyarországi Régiójának vezetőjéhez, hogy a jászladányi fiók bezárásával kapcsolatos döntését vizsgálja felül, és lehetőség szerint a bankfiók működését továbbra is biztosítsa településünkön. A képviselő-testület tagjai a lakosokat képviselve külön-külön aláírással nyomatékosították a kérést

– tájékoztatotta a lapot Bertalanné Drávucz Katalin polgármester.

A bank nem adja fel a személyes jelenlétet Jászladányban, folyamatosan vizsgálják a bankfiókok ügyfélszámát, eredményességét, ez alapján hozták meg a döntést arról, hogy a jászladányi fiókot a szolnoki, Szapáry utcai bankfiókunkkal vonják össze.

Mint írták, a bankfiókok átszervezésével, összevonásával az a cél, hogy a korábbinál is színvonalasabb, modernebb és az ügyfeleik elégedettségét növelő kiszolgálást nyújtsanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bankfiók

gazdaság

otp

kezdeményezés