Több mint 400 millió forint támogatást nyert a település: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több mint 400 millió forint támogatást nyert a település: mutatjuk, mire költik a pénzt

Több mint 400 millió forint uniós támogatásból újul meg a művelődési ház Tótkomlóson - közölte az önkormányzat sajtóközleményben. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert 437 millió forintból szigetelik az épület homlokzatát és a födémet, cserélik a külső nyílászárókat, az izzókat energiatakarékos led-es világítótestekkel váltják ki, korszerűsítik a szellőzőberendezéseket. Hőszivattyús rendszert és napelemeket telepítenek, emellett megtörténik a több mint kétezer négyzetméteres épület akadálymentesítése is projektarányosan.

A felújítás végén az épület földszintjén lévő könyvtár is megújult teret kap; az előadóterem pedig ismét használhatóvá válik, így ott városi rendezvényeket, kulturális programokat, és a helyi oktatási intézmények eseményeit tarthatják meg.

A több mint ötezer lakosú városban a megújuló művelődési központ egy újabb közösségi teret biztosít a helyi szlovák közösségnek hagyománya, nyelve és kulturális értékei megóvására és ápolására - közölte Erdős Norbert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

A 2011-es népszámlálás során a lakosság 21,5 százaléka vallotta magát szlováknak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

uniós támogatás

tótkomlós

felújítás

művelődési ház