Több mint 400 millió forint támogatást nyert a település: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több mint 400 millió forint támogatást nyert a település: mutatjuk, mire költik a pénzt

Több mint 400 millió forint uniós támogatásból újul meg a művelődési ház Tótkomlóson - közölte az önkormányzat sajtóközleményben. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert 437 millió forintból szigetelik az épület homlokzatát és a födémet, cserélik a külső nyílászárókat, az izzókat energiatakarékos led-es világítótestekkel váltják ki, korszerűsítik a szellőzőberendezéseket. Hőszivattyús rendszert és napelemeket telepítenek, emellett megtörténik a több mint kétezer négyzetméteres épület akadálymentesítése is projektarányosan.

A felújítás végén az épület földszintjén lévő könyvtár is megújult teret kap; az előadóterem pedig ismét használhatóvá válik, így ott városi rendezvényeket, kulturális programokat, és a helyi oktatási intézmények eseményeit tarthatják meg.

A több mint ötezer lakosú városban a megújuló művelődési központ egy újabb közösségi teret biztosít a helyi szlovák közösségnek hagyománya, nyelve és kulturális értékei megóvására és ápolására - közölte Erdős Norbert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

A 2011-es népszámlálás során a lakosság 21,5 százaléka vallotta magát szlováknak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

uniós támogatás

tótkomlós

felújítás

művelődési ház