Ilyen még nem volt: különleges gimnáziumot avattak a vidéki Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: különleges gimnáziumot avattak a vidéki Magyarországon

Véget ért az egykori piarista gimnázium tornatermének és környezetének átépítése a veszprémi Deák Ferenc utcában: a fejlesztések következtében egy bábszínházat is magába foglaló foglalkoztató és művészeti fejlesztő központot alakítottak ki.

A projekt kapcsán legutoljára márciusban számoltunk be, mely a város kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázat keretében, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában, a VEMÉV-SZER Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciumának kivitelezésében valósulhatott meg - számolt be róla a Magyar Építők.

Mint írták, felújítási és átalakítási munkákat követően a már régóta kihasználatlanul állt egykori tornacsarnok bábszínházként és foglalkoztató-művészeti fejlesztő központként éledt újjá közel 500 négyzetméteren. Az épületben előcsarnok, nagyterem, színpad, raktár, iroda, teakonyha és vizesblokk kapott helyet, a padlásterében pedig hőközpontot és szellőzőgépházat alakítottak ki a szakemberek.

A bábszínházhoz kapcsolódóan a vár lábánál egy közel 250 négyzetméteres, zöldtetős fogadóépület épült a támfalrendszer folytatásaként, melyben vizesblokkok, baba-mama szoba és ajándékbolt is működik hamarosan, de próbaterem, raktárak és öltözők is a fogadó részét képezik.

A telken mindezeken túl a nyugati, középső és keleti részen is egy-egy új épület készült. Az ingatlan északi oldalán egy kétszintes kiállítótér épült, melynek földszintjén a veszprémi Várhegy sajátos természetföldrajzi helyen található épületek tornyainak állandó kiállítását lehet megtekinteni.

Középen a földszintes, magastetős kialakítású kávézó épülete helyezkedik el, míg a déli oldalon épült egységben a gyermekfoglalkoztató kapott helyet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

felújítás

veszprém

épület