Fellélegezhetnek az autósok: a hét közepén csökkennek az árak, de nem örülhet mindenki

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek az autósok: a hét közepén csökkennek az árak, de nem örülhet mindenki

Jelentős mozgások voltak a héten megfigyelhetőek az olajpiacon, a nemzetközi és a hazai üzemanyag piacon is eseményekben sűrű héten vagyunk túl - olvasható a Holtankoljak.hu oldalán.

Az oldal írása szerint, először Oroszország újabb intézkedéseitől volt hangos a sajtó, miszerint üzemanyag export tilalmat vezettek be azonnali hatállyal. Ez alavetően aggodalomra adhatott okot arra, hogy itthon rövid és hosszabb távon ez milyen hatással lesz az üzemanyag árakra. Olyannyira, hogy a múlt héten többször újra elhangzott a hatósági üzemanyagár bevezetése mellett a jövedéki adó mértékének korrigálása. Ezek a hírek jócskán megmozgatták az olaj és a forint árát is. A Brent esetében a hordónkénti ár járt 95 dollár felett is, de ha a heti változást nézzük, akkor 92 dolláron nyitott és zárt is az árfolyam, így ez komolyabb hatással nem lehet a hazai üzemanyagárakra a következő héten.

Mindenesetre a benzinesek örülhetnek, hiszen a hét közepén a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal lesz olcsóbb. A gázolaj ára is változni fog, habár itt növekedés lesz majd jellemző, bruttó négy forinttal emelkedik majd a dízel nagykereskedelmi ára. Így szerdától átlagosan a benzin 639 forint/liter lesz, amíg a gázolaj átlagosan 682 forint/literes áron lesz vásárolható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

benzin ára

csökkenés

üzemanyag

gazdaság

hellovidek