Nem kaptak fizetést ennek a magyar gyárnak a dolgozói: türelmük határát feszegeti a vezetőség

HelloVidék   
  Megosztom
Nem kaptak fizetést ennek a magyar gyárnak a dolgozói: türelmük határát feszegeti a vezetőség

A szombathelyi Styl ruhagyártó üzemben állománygyűlés volt, ahol Ifj. Radics Tibor operatív igazgató arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy az elmaradt bért két részletben fizetik majd ki, az összeg első felét egy hét múlva, a másodikat két hét múlva fizetik ki, az októberi bérrel pedig minden rendben lesz.

Az eseményekről az üzem egyik dolgozója számolt be Nyugat.hu-nak, hozzátéve, hogy a dolgozók nagyon szeretnének hinni abban, hogy minden rendbe jön a láthatóan komoly nehézségekkel küzdő cégnél.

Nem kaptuk meg a szeptemberi fizetésünket, nem tudjuk hogyan tovább

– mondta a portálnak egy meglehetősen elkeseredett Styl-dolgozó.

A fizetések elmaradása után még úgy volt, hogy az alkalmazottak tömegével nem veszik fel a munkát, de ma csak néhányan döntöttek így. A dolgozók nagy többsége úgy gondolja, ha leáll a termelés, az megpecsételi mind a gyár, mind a saját sorsukat.

A bizonytalanság a legrosszabb

– mondta az egyik dolgozó, aki maga sem tudja, mit higgyen a kialakult helyzettel kapcsolatban. Bízik benne, hogy rendeződnek a dolgok, de a fizetések elmaradása és az aggregátorokkal termelt áram nem ad sok okot az optimizmusra. A portál információi szerint több Styl-dolgozónak napi gondot okoz a szeptemberi fizetés elmaradása, és már többen érdeklődtek a szombathelyi önkormányzatnál az úgynevezett átmeneti segélyről.

A lap telefonon elérte id. Radics Tibor általános igazgatót is, aki elmondta: a szolgáltatóval sokkal nehezebben jön össze az áramszolgáltatási szerződés meghosszabbítása, mint ahogy tervezték. Így mintegy két hét késésben vannak a termeléssel, ami a Styl bevételeiben is késéseket okoz, de lassan rendeződnek a cég dolgai.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fizetésképtelenség

segély

gazdaság

munka

szombathely