Új üzemet létesítenek ezen a Tisza-parti településen: sosem találnád ki, mit fognak gyártani

MTI   
  Megosztom
Új üzemet létesítenek ezen a Tisza-parti településen: sosem találnád ki, mit fognak gyártani

Tűzihorganyzó üzemet épít hétmilliárd forintos beruházással a Nagév Kft. a hajdú-bihari Tiszacsegén, a létesítmény alapkövét pénteken tették le a Tisza-parti kistelepülésen.

Az eseményen Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára elmondta, a 2015-ben elindított Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a társaság másfél milliárd forintos kormányzati támogatással építi meg a közel hatezer négyzetméteres gyártócsarnokát.

A program segítségével országszerte mintegy négyezer munkahely jött létre, Tiszacsegén pedig a jelenleg száz embert foglalkoztató Nagév Kft. további húsz embernek biztosít munkalehetőséget, a fejlesztés emellett húsz-harminc százalékos kapacitásbővítést is jelent a társaságnak - mondta a helyettes államtitkár. Marczinkó Zoltán István kitért arra is, hogy a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazó, nagyobb acélszerkezetek több évtizedre szóló korrózió- és felületvédelmét biztosító új üzem megfelel a környezetvédelmi előírásoknak.

Nagy Antal János, a családi tulajdonban álló Nagév Kft. ügyvezető-tulajdonosa az új üzem technológiájáról szólva elmondta, a horganybevonattal ellátott szerkezetek teljes mértékben újrahasznosíthatók anélkül, hogy előtte bármiféle vegyi eljárást kellene alkalmazni, így nem is keletkezik káros anyag.

A Nagév csoport egy tűzihorganyzással (korrózióvédelmi eljárással) és járdarács-gyártással foglalkozó vállalat. Az 1991-ben alapított, több leányvállalatot magában foglaló cégcsoportnak Tiszacsegén kívül Ócsán és Hajdúböszörményben vannak telephelyei. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2022-ben 78 munkavállalót foglalkoztató Nagév Kft. 2021-ben 2,06 milliárd, míg 2022-ben 2,64 milliárd forint nettó árbevételt realizált. Adózott eredménye a két évvel ezelőtti 280 millióról tavaly 661 millió forintra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyár

gyártócsarnok

gazdaság

gyártelep

hajdú-bihar

munkahely