Kevesen számítottak rá, hol jelent meg ma Orbán Viktor: "ez nem könnyű feladat" - mondta a kormányfő

MTI   
  Megosztom
Kevesen számítottak rá, hol jelent meg ma Orbán Viktor: ez nem könnyű feladat - mondta a kormányfő

Magyarországnak mindig a saját útját kell járnia, és a saját maga által megépített úton kell járnia - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Veszprém vármegyei Pápa határában, a 83-as főút avatóünnepségén.


 

Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy a kormányzatnak két nagy tartozása volt Pápa városával szemben: a kórház ügyét már korábban rendezték, most pedig új utat kapott a Kisalföldet a Bakonnyal összekötni hivatott város. A miniszterelnök kiemelte: az új útnak a gazdaságfejlesztés és a helyiek életminőségének javítása mellett a pápai katonai reptér miatt honvédelmi jelentősége is van.

A kormányfő a 83-as főút fejlesztését a magyar vidék iránti adósságként említette, és arról beszélt, a magyar vidéktől a kormány és a nemzet két dolgot vár: egyfelől azt, hogy a helyi közösségek legyenek erősek, ezek a területek fejlődjenek, mert az ő erejük nélkül "nem lehetünk sikeresek", de közben azt is, hogy "ne tűnjön el az egyes térségek igazi arcvonása", olyanok maradjanak, amilyennek megismertük, megszerettük.

Fejlődést is akarunk, és meg is akarjuk tartani, ami jó; ez nem könnyű feladat

- jegyezte meg a miniszterelnök, hangsúlyozva, ehhez az kell, hogy ezek a térségek ne essen ki az ország gazdasági vérkeringéséből.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, "az országot is a jó úthálózat tartja a fejlődés útján", majd megemlítette, a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat sűrűbb, mint a francia, a skandináv vagy az írországi, és csak egy kicsit marad el Ausztriáé mögött.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

orbán vikor

avatás

út