Gigaberuházás kezdődik Pécs városában: jövőre már meg is csodálhatjuk a mesés kastélyparkot

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás kezdődik Pécs városában: jövőre már meg is csodálhatjuk a mesés kastélyparkot

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 243 millió forintos támogatásával fejlesztik a Brázay kastélyparkot a Baranya vármegyei Pellérden - közölte a település önkormányzata.

A projektet a község a Baranya Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósítja meg

- írták a fejlesztésről szóló közleményben.

A neoklasszicista Brázay-kastély mellett fekvő, nyolchektáros parkban megújítják a zöldfelületet, őshonos növényeket ültetnek, növelik a faállományt. A 800 négyzetméteres, rönkfa játszótér helyett fém, műanyag és fa felhasználásával új játszóteret alakítanak ki, térburkolatos sétányt építenek, utcabútorokat helyeznek el és 1200 négyzetméteren kutyafuttatót hoznak létre.

A közlemény szerint többek között közvilágítást építenek ki a sétányok mentén, felújítják a parkban lévő kilátót, kamerarendszert és wifi-hálózatot telepítenek a parkban, amelyet akadálymentesen lehet majd megközelíteni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

terület- és településfejlesztési operatív program

pécs

kastélypark

felújítás