Beütött a krach? Lesújtó számok láttak napvilágot a mezőgazdaságból

Agrárszektor   
  Megosztom
Beütött a krach? Lesújtó számok láttak napvilágot a mezőgazdaságból

2023 októberében a magyar gazdák 45,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 tizedik hónapjához képest pedig 27 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most.

A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 20 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a Case volt az év tizedik hónapjában - írja az Agrárszektor.

2023 októberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Solis, a Kubota és a Case voltak. John Deere-ből 30-at adtak el októberben, 69-cal kevesebbet, mint egy évvel korábban, New Holland-ból 20 darab talált gazdára, 25-tel kevesebb, mint 2022 azonos időszakában.

Solis-ból 15-öt, 11-gyel kevesebbet vásároltak most a gazdák, Kubotából azonban 15-öt, 11-gyel többet, míg Case-ből 13-at, 3-mal kevesebbet értékesítettek 2023 októberében, mint egy évvel korábban. Az eladási lista hatodik helyén a Fendt végzett 10 darab eladott traktorral, a hetedik helyen pedig a Claas szerepel. Kubota szerepel. Kilencedik lett a népszerűségi listán a Massey Ferguson, tizedik a Steyr, a tizenötödik helyre pedig a Deutz-Fahr futott be.

A lap szerint 2023 októberében összesen 184 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 45,1 százalékkal jelent kevesebbet, 2022 októberében ugyanis 335 traktor kelt el. 2021-hez képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 252 darabot értékesítettek, 27 százalékkal többet, mint most. 2023-ban eddig összesen 2657 traktort adtak el Magyarországon, ami 2022 első tíz hónapjához képest 29,5 százalékos csökkenést jelent.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

traktor

eladás

márkák