Óriási fogásra csapott le a NAV Nagykanizsán: 250 milliót érnek ezek a hamisítványok

MTI   
  Megosztom
Óriási fogásra csapott le a NAV Nagykanizsán: 250 milliót érnek ezek a hamisítványok

Megközelíti a 250 millió forintot azoknak a hamis márkajelzésű játékoknak, táskáknak és informatikai eszközöknek az értéke, amelyeket Nagykanizsán foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a pénzügyőrök egy Nagykanizsán vámeljárást kezdeményező gazdálkodóra figyeltek fel, aki bejelentett, a Távol-Keletről érkező áruk vámellenőrzését kérte.

A megtévesztésig hasonlítottak az eredeti termékekre

A szállítmányokban elrejtve több mint négyezer, a valódi termékek karaktereire megtévesztésig hasonlító műanyag játékfigurát, több mint 1400 feliratos női táskát, valamint ötezernél is több, hamis márkanévvel ellátott okosórát, fülhallgatót és csatlakozókábelt találtak. A jogtulajdonos megerősítette, hogy a szállítmányokban talált termékek hamisítványok, és kérte azok megsemmisítését. A hamisítványokkal okozott vagyoni hátrány megközelíti a 250 millió forintot.

A rossz minőségű hamisítványok veszélyeztethetik a gyerekeket is

A NAV arra is kitért, hogy a vámeljárásai során különös figyelmet fordít a hamisítványok forgalomba kerülésének megakadályozására a lakosság biztonságának fenntartása, valamint Magyarország és az Európai Unió gazdaságának védelme céljából. Ezek az áruk általában nem felelnek meg a biztonsági és fogyasztóvédelmi követelményeknek, és az eredeti termékeknél jóval rosszabb minőségűek, ezért veszélyesek lehetnek a gyermekek és a felnőttek egészségére, biztonságára.

Az ismeretlen forrásból származó, silány minőségű hamisítványok olyan veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek komoly egészségkárosodást okoznak. Mindezeken túl a hamisítványok forgalomba hozatala a legális kereskedelmet is károsítja, hátrányt okozva a tisztességes kereskedőknek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nav

csempészáru

hamisítvány

gazdaság

bűncselekmény