Döbbenet: kiderült, mire készül a Házasodna a gazda sztárja

Agrárszektor   
  Megosztom
Döbbenet: kiderült, mire készül a Házasodna a gazda sztárja

Elárulta titkos terveit az Agrárszektornak a Házasodna a gazda sztárja, Szabó Gergő. Az RTL Házasodna a gazda című műsorának egyik sztárgazdája a jövőben szeretne inkább az állattenyésztés felé kacsingatni és inszeminátorként elhelyezkedni.

Az időjárás Gergő gazdáékat sem kíméli, a paprikánál okozza a legnagyobb gondokat a gazdaságukban, ezért próbálnak nagyobb hangsúlyt fektetni a padlizsán termesztésére, amelyet idén már 2,5 hektáron termelnek csepegtető csöves öntözéssel, fólia alatt.

Ahogy mesélte, 2021-ben komoly meglepetést és súlyos gondokat okozott számukra, hogy a repce fénybogarak a dinnye sárga virágát kezdték el pusztítani a repce helyett, mert ez utóbbi sokkal hamarabb elvirágzott, mint ahogy a bogarak második generációja megjelent volna - írja az Agrárszektor.

Ezzel szemben idén annyira elcsúszott az időjárás, hogy amikor a repce elvirágzott, akkor a dinnye még éppen csak kis palánta állapotban volt, holott két évvel ezelőtt már virágzott.

Ahogy szinte mindenhol Európában, nekünk is akadtak gondjaink tavaly a kukoricával, habár nagy szerencsénk, hogy csernozjom mezőségi, illetve kötött fekete talajaink vannak, amelyek jól tudják tartani a nedvességet. Ugyanakkor rengeteg aflatoxinos kukorica termett, ami a felvásárlási árakban és a takarmány értékesítésében is meglátszódott, így a 2022-es év katasztrofálisan alakult

- mondta a lapnak gazda.

A kihívásokat részletezve a gazda közölte, a magas inputanyagárak, és az elképesztően bezuhant felvásárlási árak is komoly problémákat jelentenek számukra. Hiába van ugyanis jó minőségű terményük, azt tapasztalják, hogy a nagyobb cégek inkább Ukrajnából hozzák be a kukoricát a telephelyükre ahelyett, hogy a szomszédos földekről megvennék. A kertészetben a legnagyobb gondot a munkaerő hiánya okozza, ezért igyekeznek mindent gépesíteni, amit lehet, ahogy hangsúlyozta, lassan nem lesz ember, akit lehetne alkalmazni, ezért muszáj ebbe az irányba fejleszteni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

növénytermesztés

mezőgazdaság

állattenyésztés