Megkezdődött az erdőtámogatások kifizetése: brutális összeget osztanak szét

HelloVidék   
  Megosztom
Megkezdődött az erdőtámogatások kifizetése: brutális összeget osztanak szét

A kormány és az agrártárca továbbra is számos eszközzel segíti az erdőgazdálkodókat. Megkezdődött a Natura 2000 besorolású erdők 2023. évi támogatásának kifizetése – jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte, hogy a „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” című pályázati felhívás alapján hosszú évek óta vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe, melynek célja a Natura 2000 irányelvek alkalmazása során felmerülő többletköltségek fedezése és a bevétel kiesés ellentételezése – közölte az Agrárminisztérium.

A gazdák érdekeit szem előtt tartva az agrártárca 2023-ra is meghosszabbította a pályázati felhívást, áthidalva ezzel a Közös Agrárpolitika megvalósításában bekövetkezett átmeneti időszakot. Ennek köszönhetően a következő napokban közel 2000 támogatási kérelem vonatkozásában mintegy 5 és fél milliárd forint érkezhet meg az erdőgazdálkodók számlájára.

Az érintett erdőgazdálkodók folyamatosan számíthatnak a támogatásokra. A jövő év elejétől kezdve ütemezetten megjelenő Közös Agrárpolitika pályázatok háromszor akkora forrással segítik majd az erdőgazdálkodókat, mint a korábbi időszakokban. Az összesen mintegy 310 milliárd forintnyi támogatás felhasználásának célja, hogy Magyarországon több erdőnk legyen, jobb erdeink legyenek, és javuljon az erdőket kezelő vállalkozások versenyképessége – zárta gondolatait Zambó Péter.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

agrárminisztérium

erdőgazdálkodás

erdő

mezőgazdasági támogatás

gazdaság