Újabb részletek derültek ki a debreceni akkumulátorgyárról: erre készül a beruházó

Portfolio   
  Megosztom
Újabb részletek derültek ki a debreceni akkumulátorgyárról: erre készül a beruházó

Mind az ország, mind a város jó környezetet biztosít a CATL számára a debreceni gigaberuházáshoz. Az épülő akkumulátorgyár, a többi termelő üzemhez hasonlóan, a legmodernebb technológiával lesz felszerelve. Többek között erről is beszélt Jason Chen, a CATL európai operációért felelős vezetője a Portfolio-nak adott interjújában.

Magyarország történetének legnagyobb magánberuházását hajtja végre a CATL Debrecenben, mintegy 3000 milliárd forint értékben, az épülő akkumulátorgyár a nagyvállalat és az ország gazdasága szempontjából is kiemelten fontos projekt. Jelentős visszhangja volt azonban a gyár elleni tiltakozásnak, míg a Magyarországra települő akkumulátorgyártó-kapacitások a mai napig megjelennek témaként a közéleti vitákban.

Jason Chen, a CATL európai operációért felelős vezetője nyilatkozott a Portfolio-nak a debreceni beruházás fogadtatásáról, a gyár szerepéről a vállalat európai terveiben, valamint a CATL és Debrecen kapcsolatáról.

A potenciális gyártási helyszínek mérlegelésénél olyan szempontok játszottak döntő szerepet, mint a munkaerő-piac helyzete, az oktatás színvonala vagy az infrastrukturális adottságok. Ezek Debrecenben mind rendkívül kedvezőek. A döntésünket az is nagyban befolyásolta, hogy Magyarország komoly járműipari tradíciókkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy debreceni üzemünk működését az iparágból érkező, képzett szakemberek tudják majd támogatni.

- hívta fel a figyelmet.

A közel egy évvel ezelőtt lezajlott, a médiában sokszor idézett debreceni közmeghallgatásonJason Chen is részt vett, így személyesen ő is megtapasztalta, hogy a megjelent közönség milyen ellenérzéseket táplál a beruházással szemben, pedig a meghallgatás egy jó lehetőség lett volna arra, hogy egy valódi párbeszéd induljon el a debreceni polgárok, az önkormányzat és a CATL között.

Mi készen álltunk, hogy minden információt megosszunk a beruházásról egy konstruktív párbeszéd érdekében. Ehhez képest a fórumon történtek meglepetésként hatottak rám is

- tette hozzá.

A teljes interjút itt tudod elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

járműipar

debrecen

autóipar