Helyreállt a világ rendje: cserépkályha helyett idén ezek a karácsony best of trendjei

HelloVidék   
  Megosztom
Helyreállt a világ rendje: cserépkályha helyett idén ezek a karácsony best of trendjei

Karácsonyfadíszt, karácsonyi dekort és játékokat keresnek, illetve vásárolnak a legtöbben a Vaterán az idei karácsonyi szezonban. Az idén magyar tulajdonba került piactéren a tavalyi rezsipánik után visszaállt a hagyományos ünnepi érdeklődés, de idén is van néhány meglepő termék a keresésekben: a Blu-ray filmek és a zsebórák iránti megnövekedett érdeklődést semmi sem jelezte előre.


 

Tavaly ilyenkor a rezsipánik miatt cserépkályhát is tömegével kerestek a vaterázók, idén az alternatív fűtési megoldások teljességgel eltűntek a karácsonyi keresések közül. Helyettük olyan “hagyományos” keresések dominálják a top 10-et, mint a LEGO, Matchbox, festmény, bélyeg, Commodore szavak. Az, hogy retró játékok (gombfoci, lemezárugyár, diavetítő) mellett az ünnepek alatt idén is sokan keresnek DVD-re (ez a huszadik legnépszerűbb keresés), nem meglepő, hiszen a DVD-filmek forgalma évek óta növekszik a Vaterán, viszont idén karácsonykor úgy látszik, hogy sokan váltanának modernebb formátumra, mert a Blu-ray kifejezés a 18-adik legnépszerűbb keresőkifejezés, megelőzi egyebek mellett a lemezjátszót (28.) és a tabletet (34.), míg a zsebóra 23. helyen való feltűnése talán egy új divathullám megjelenését jelzi előre.

Karácsonyfadíszt rendelnek a legtöbben

A Google Trends statisztikái szerint az elmúlt harminc napban Magyarországról nagyon sokan kerestek rá az “egyedi karácsonyfadísz” és “kézzel készített karácsonyfadísz” kifejezésekre, így nem meglepő, hogy a Vaterán is előkelő helyre került karácsonyi kategória mind a kereséseket, mind a megvalósult tranzakciókat tekintve. Idén a legtöbben a karácsonyfadíszek mellett ünnepi fényfüzért, asztali díszt, gyertyát, mécsest rendelt, de az ajtó- és ablakdíszek is népszerűek. Egy tipikus vásárló háromezer-kétszáz forintot költ ezekre.

A legnépszerűbb karácsonyi dekorációs termékek a Vaterán:

1. karácsonyfadíszek

2. fényfüzérek, fényhálók

3. Mikulás-kellékek

4. karácsonyi figurák

5. karácsonyi asztali díszek

6. egyéb karácsonyi és mikulás dekorációk, kellékek

7. karácsonyi ablak-, és ajtódíszek

8. karácsonyi gyertyák, mécsesek és tartók

9. világító motívumok, ablakdíszek

10. karácsonyfatalpak és alátétek

A Matchbox és a LEGO viszi a szezont a játékok közül

A karácsonyi szezonban tízezres nagyságrendben teljesülnek a játékok termékkategóriájában tranzakciók a Vaterán, ezen belül messze a legtöbb rendelés Matchboxokra és más modell-makettjárművekre érkeznek, míg a második legnépszerűbbnek a LEGO-készletek számítanak.

Jól fogynak az ünnepi szezonban a játékbabák, plüssfigurák, társasjátékok, a fából készült játékok, babajátékok, Playmobil-készletek, de a diavetítők és az ezekkel használatos diafilmek is. Egy tipikus vásárló átlagosan bruttó 4 ezer forint körüli összegért rendel idén karácsonykor játékot a piactérről.

A legkeresettebb játékkategóriák a Vaterán:

  1. Matchboxok és játékautók
  2. LEGO és építőjátékok
  3. játékfigurák, plüssjátékok
  4. vegyes játékcsomag
  5. játékbabák és kiegészítőik
  6. társasjátékok
  7. fajátékok
  8. babajátékok
  9. Playmobil
  10. diavetítők, diafilmek

Az idei ünnepi szezon eddig legdrágábban elkelt játéka a Vaterán egy több mint kilencezer elemből összerakható LEGO Titanic volt, amely 230 ezer forintért talált új gazdára. A legdrágább tíz tételét egyaránt LEGO termékek uralják, egyebek mellett Star Wars, Jurassic Park, Gyűrűk ura, és Eiffel-torony tematikájúak.

Bár idén júliusában a Barbie mozifilm premierjét követően a Vaterán ötszörösére nőtt a jól ismert játékbaba kínálata, miután mintegy hétszáz új baba és kiegészítő került fel a piactérre, december közepéig összességében nagyjából ugyanannyi Barbie fogyott, mint 2022 azonos időszakában. Ugyanakkor a kategória mintegy 20 százalékkal magasabb forgalmat generált idén, vagyis a Barbie játékbabák átlagos eladási árát valamelyest feltornázta a nyári filmpremier. Egyébként a Barbie-k iránt még most is jelentős az érdeklődés, a karácsonyi keresőkifejezések között ez a 35-ödik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vatera

karácsony

ajándék