Ennek sokan fognak örülni: 650 millió forintból még új hidat is kapott Szentendre

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek sokan fognak örülni:  650 millió forintból még új hidat is kapott Szentendre

Most érkezett a hír, hogy 2023 év végére befejeződött a városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése Szentendrén. A közel 7 kilométer hosszú beruházás megvalósulásával a Duna korzótól vagy a HÉV-állomástól indulva a patak mentén, Izbégen keresztül egészen a Dömörkapui elágazásig lehet kerékpározni a nagyobb biztonságot nyújtó kerékpáros nyomvonalon - írta a budapestkornyeke.hu.

Befejeződött Szentendrén „Városi intézményrendszer és a HÉV kerékpáros összekötése, I. ütem” elnevezésű projekt kivitelezése. A város 2017-ben, majd 2023-ban összesen 616,14 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott városi kerékpárút az önkormányzati önrésszel együtt közel 650 millió forintos beruházás, még egy új híd is kijött belőle a Bükkös-patak felett - írta a lap.

Több utca, utcaszakasz is megújult

Izbégnél új híddal is gazdagodott a város. A Bükkös patak két partját összekötő 16 méter hosszú kerékpáros-gyalogos hídtól a közeli utcáig 300 méter hosszan új gyalogos-kerékpáros út is épült.

A kerékpáros nyomvonal két szakasza napelemes közvilágítást kapott. A Duna korzótól a Kossuth Lajos utcáig, a Bükkös-patak menti gáton húzódó gyalogos-kerékpáros út fényeinek látványa tovább emeli Szentendre belvárosának esti hangulatát.

Az uniós forrásból finanszírozott kerékpárút a szentendrei piac területén halad, itt mintegy 400 méter hosszan újították fel a kockaköves burkolatot, majd a Bükkös-patak mentén folytatódik. A gyalogos-kerékpáros utakat – összesen több mint 700 m hosszan –, több szakaszon újraaszfaltozták, néhol szélesítették.

A hat városrészt összekötő kerékpáros nyomvonal elsősorban a szentendreiek közlekedését szolgálja, mert nem csak a 11-es főúton, hanem a városon belül is egyre inkább ellehetetlenül az autósforgalom.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

híd

építkezés

hídavatás