Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges fejlesztés indul Zalában

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges fejlesztés indul Zalában

Okos közvilágítást építenek ki Zalaegerszegen, a korszerűsítés a közlekedési csomópontoknál, és az egyes városrészek egységes megvilágítottságára koncentrál majd.

A városban még fellelhető 2953 darab hagyományos nátrium- és higanygőz, valamit kompakt fénycsöves közvilágítási lámpatest közül az első ütemben a legnagyobb fogyasztásúakat cserélik ki, 1296 darabot - írja a ZAOL.

A fejlesztés részeként lecserélendő 1296 lámpatest helyett meleg fényű LED-es világítótesteket szerelnek fel. Ezek vezeték nélkül, központilag vezérelhetők, erre a célra web-alapon működő HDMR Smart City rendszert hoznak létre.

Ebbe lesz integrálható az AquaCity környezetében az a 75 világítótest is, amelyekre mozgásérzékelő rendszert telepítenek egy körzetvezérlővel. A központi távfelügyeleti felület alkalmas lesz a világítási rendszer teljes távvezérlésére mind egyedi, mind csoportos szinten. A zalaegerszegi közvilágítás most megvalósuló energiahatékonysági fejlesztése 61,471 kW teljesítménycsökkenést és évente 245 ezer Kwh energiamegtakarítást eredményez.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

zalaegerszeg

közlekedési lámpa

fejlesztés