Megszólalt a minisztérium: ez várható a fűtési szezonban, mindenkit érinteni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt a minisztérium: ez várható a fűtési szezonban, mindenkit érinteni fog

Az ismét téliesre forduló időjárás sem veszélyezteti a magyar fogyasztók biztonságos ellátását - közölte az Energiaügyi Minisztérium posztjában.

A megfelelő téli felkészülésnek köszönhetően a szinte teljes tárolói kapacitást elfoglaló gázkészlettel vágott neki Magyarország a fűtési szezonnak. A hazai gáztárolók töltöttsége most 86 százalék körül alakul, azon a szinten, ahol legutóbb augusztus közepén járt. A nyár végére elértük az uniós előírás szerint csak novemberre teljesítendő 90 százalékot. A 98 százalék felett tetőző töltöttségből a huzamos ideje zajló kitárolás ellenére még mindig az európai középértéket felülmúló mennyiség maradt.

Hozzáteszik, a valós helyzetet pontosabban tükröző fogyasztásarányos adat idehaza 57 százalékos, ez az európai országoké közül a harmadik legmagasabb érték, az uniós átlagnak több mint a kétszerese. Az elérhető tartalék majdnem duplája a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak. A mindenkori igények a belföldi kitermelésből és a hosszú távú szerződésen alapuló folyamatos importból is kiszolgálhatók. A jelenleg mintegy 5,7 milliárd köbméternyi földgázkészlet megnyugtatóan garantálja tehát, hogy a magyar családok akár keményebb mínuszokban is melegen tarthassák otthonaikat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

energiaügyi minisztérium

gáztározók

fűtés