Szegeden meglépték: egy 410 ágyas klinikai tömböt is korszerűsítenek

MTI   
  Megosztom
Szegeden meglépték: egy 410 ágyas klinikai tömböt is korszerűsítenek

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több épületének energetikai korszerűsítése kezdődhet el, miután elkészültek a beruházások tervei - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.


 

A közlemény szerint az energiahatékonysági fejlesztések előkészületeit 2022 júliusa és tavaly december között végezték uniós támogatással, csaknem 270 millió forintból.

Elkészültek a kiviteli tervek és a kivitelezői szerződéseket is megkötötték az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karhoz tartozó Madzsar József Kollégium, az SZTE fenntartásában működő ELTE Szegedi Márton Áron Szakkollégium, a Digitális Oktatóközpont, a 410 ágyas klinikai tömb, valamint a Mezőgazdasági Kar épületének korszerűsítéséhez.

A fejlesztések célja az épületek energetikai mutatóinak javítása hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével, az árnyékolástechnika javításával, valamint a meglévő épületgépészeti rendszerek - fűtés és melegvíz-ellátás, légtechnika - és az ehhez kapcsolódó épületvillamossági rendszerek korszerűsítésével. A gépészeti és villamossági rendszerek tervezésnél, fejlesztésénél törekedtek a megújuló energia hasznosítására.

A közép- és hosszú távú cél az egyetemi épületek energiafelhasználásának és szén-dioxid-kibocsátásának drasztikus csökkentése, nagyobb hangsúlyt helyezve a megújuló energia használatára, ezáltal megfelelve a hazai és az uniós energetikai és környezetvédelmi irányelveknek - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mti

szeged

szegedi egyetem

fejlesztés