450 millió forintos támogatást kapott a Tolnai település: mire kellett nekik a pénz?

MTI   
  Megosztom
450 millió forintos támogatást kapott a Tolnai település: mire kellett nekik a pénz?

Nagyjából 451 millió forintos beruházással fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Döbröközön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

A júniusban kezdődő és 2026-ban befejeződő projekt részeként csaknem négy kilométer hosszan kotrást végeznek a Sajtosmalmi-, az Ártézkúti- és a Vadvíz-árok medrében, a Sajtosmalmi-árok egy szakaszát pedig a 6532-es út védelme érdekében burkolják is

- mondta Farkas Edit, a község polgármestere.

A csaknem 2000 lakosú településen a Kapos vezeti el a csapadékvizet, a folyóhoz csatlakozó három árok azonban megtelt földdel. A fejlesztéssel nagyobb biztonságban lesznek a községben a vályogházak is.

Döbröközön többször okozott problémát a csapadék, legutóbb tavaly májusban a hirtelen lezúduló esőt nem tudták elvezetni az árkok, a víz elöntött egy településrészt

- tette hozzá a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tolna megye

csapadékvíz-elvezetés

csapadékvíz-elvezető rendszer

döbrököz