Egy halom pénzt kapott ez a vidéki település: erre költötték a támogatást

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott ez a vidéki település: erre költötték a támogatást

Három, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (Top) elnyert pályázati támogatás révén több mint négymilliárd forintból újult meg a Fejér vármegyei Mór központja.

A város 2,257 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 43,5 millió forint magyar költségvetési támogatás segítségével valósította meg a városközpont integrált, fenntartható és zöld megújítását.

A projekt során négy épület elbontásával kompakt, egybefüggő, többfunkciós központi teret alakítottak ki zöld városközpontként, és a városháza eddig zárt udvarát is megnyitották korridorként a tér felé. Az egykor istállóként szolgáló műemléképület újjászületését követően közösségi és rendezvénytérként szolgálhatja a városlakókat, míg a 75 férőhelyes mélygarázs a belváros parkolási helyzetét javítja.

A harmadik projekt - 1,031 milliárd forintból - barnamezős területek rehabilitációját célozta: akadálymentesített üzlet- és irodahelyiségek jöttek létre, energiatakarékos közvilágítás és zöldkörnyezet kiépítése valósult meg, tovább javítva a belváros szolgáltató funkcióját.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

mór

fejlesztés

támogatás