Pincék szakadtak be Szekszárdon: mi történik a városban, ki oldja ezt meg?

HelloVidék   
  Megosztom
Pincék szakadtak be Szekszárdon: mi történik a városban, ki oldja ezt meg?

Közgyűlést kell tartani Szekszárdon ahhoz, hogy vis maior pályázatokat nyújthasson be az önkormányzat a közelmúltban beszakadt pincék helyreállításához. A helyi képviselő testület ezért várhatóan még ezen a héten összeül - írta meg a teol.hu.

Ahogy a lap írja, még tavaly decemberben Szekszárdon két régi pince is beszakadt. Egyik a Bocskai utca 28-as számból nyíló vájat. Ezt követően a polgármesteri hivatal munkatársai lezárták az ottani utat. Egy nappal később, szombaton pedig a Hosszúvölgy utcában következett be hasonló eset. Személyi sérülés sehol sem történt, az érintett magán-, és közterületekben viszont jelentős anyagi károk keletkeztek.

Az esetek miatt a városházán azt tervezik, hogy:

Az Államkincstárhoz benyújtott vis maior pályázatokból állítanák helyre a megrongálódott utcákat. A munkálatok költsége így nem a helyi költségvetést terhelné. A szakembereket ilyen esetekben ugyanis az önkormányzatnak kell kifizetnie, de a kiadásokat az állam utólag megtéríti. Ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal munkavállalói összeállíthassák az ehhez szükséges dokumentumcsomagot közgyűlést kell tartani, a testület tanácskozására ezért várhatóan még ezen a héten sor kerül majd

- mondta el a lapnak meg Kilián Máté, a polgármesteri hivatal kommunikációs referense. Hozzátette azt is, a vis maiorból finanszírozott beruházások helyszínein egyébként az állam által kiküldött szakértők is szemlét tartanak. Erre december végén az ünnepek és az igazgatási szünet miatt nem kerülhetett sor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pince

beszakadt pince

közgyűlés

szekszárd

pályázat

önkormányzat