Egy halom pénzt kapott Bács-Kiskun vármegye: kiderült, mire költik az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott Bács-Kiskun vármegye: kiderült, mire költik az ingyenpénzt

Csaknem 8,6 milliárd forint fejlesztési forrást nyert el huszonnyolc Bács-Kiskun vármegyei település 32 projektje az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből.

2021 és 2027 közötti uniós költségvetési ciklusban a TOP Plusz programból hívhatók le a terület- és településfejlesztési támogatások. Bács-Kiskunba a tervek szerint több mint 100 milliárd forint érkezik.

Ennek az összegnek több mint harmadáról már döntés született, sőt van, ahol már el is készült a beruházás. A fejlesztési forrásból egyebek mellett kerékpárút épül Érsekhalma és Sükösd között Nemesnádudvar érintésével, valamint Sükösd belterületén. Kalocsán többfunkciós rendezvény- és konferenciaházat, Izsákon sétányt alakítanak ki. Kunszálláson tornacsarnokot építenek, Kiskunhalason pedig folytatódik a Csetényi park turisztikai fejlesztése.

Fülöpszálláson a faluház és sportcsarnok felújítására költhetnek, miközben egy központi autóbusz-megállóhelyet és egy buszfordulót is kialakítanak. Hercegszántón egy szabadidő- és sportudvar építésére, Kunszentmiklóson az egészségügyi központ, Tataházán a faluház és könyvtár felújítására, Lajosmizsén turisztikai célú fejlesztésre fordítják a támogatást.

Nagybaracskán a közvilágítást és a köztereket fejlesztik, Szabadszállás szakorvosi rendelőt, Uszód pedig kulturális közösségi épületet kap az uniós forrásból. A projektek koordinálását végző Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat egyik célja azúttal is az - a TOP-projektekhez hasonlóan -, hogy minden vármegyei településen valósuljon meg támogatott beruházás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

támogatás

bács-kiskun megye