Súlyos kór leselkedik a magyarokra: ez az apró állat terjeszti

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos kór leselkedik a magyarokra: ez az apró állat terjeszti

Egyre több esetben tapasztalják a permetezés után a Szigetközben, hogy a szúnyogcsípések a korábbinál súlyosabb következményekkel járnak a gyerekek esetében. A győrújfalui gyerekorvos már két esetben kórházba utalta a kicsiket. A tünetek sokáig tartó, piros foltokkal járnak, melyek akár 8-10 napig sem múlnak el. Az orvos azt mondja, hogy szerinte a hőség és a permetezés hatására változhatott a szúnyogok fejlődése és ez okozhat ilyen elváltozásokat - írja az atv.hu.

A csatorna híradójának egy győrújfalui gyermekorvos mondta el, hogy az elmúlt hetekben több alkalommal keresték fel olyan csípésekkel a gyermekek szülei, amelyek a korábbinál sokkal intenzívebb és kellemetlenebb reakcióra utalnak.

Szúnyogcsípés után egy csalánszerű, eléggé széles területre kiterjedő elváltozás van, és hogyha olyan kényes helyen van, pl nemi szervek környékén, akkor mindenképpen az elmúlt hetekben két gyermeket utaltam kórházba

- mondta Schmidt Péter gyermekgyógyász főorvos. A vörös, kisgyerek tenyérnyi folttal járó duzzanatok sok esetben 8-10 nap alatt, vagy annál több idő alatt gyógyulnak meg. Az orvos szerint a hőséggel és a permetezéssel van összefüggésben a szúnyogok fejlődésének változása, melynek következtében egyre agresszívabb tüneteket produkál egy szúnyogcsípés.

Azt vettük észre, hogy a lárvák átváltozása miatt a permetszert ahogy felszívják, egész másképpen hat a gyermek szervezetére, mint ez korábban volt

- mondta a gyermekgyógyász, aki hozzátette, hogy a klímaváltozás miatt ezek a csípések a követlező években a mostaninál több embert érinthetnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

szúnyoggyérítés

szúnyogcsípés

betegség

gyermek

család

szülők