Súlyos kór leselkedik a magyarokra: ez az apró állat terjeszti

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos kór leselkedik a magyarokra: ez az apró állat terjeszti

Egyre több esetben tapasztalják a permetezés után a Szigetközben, hogy a szúnyogcsípések a korábbinál súlyosabb következményekkel járnak a gyerekek esetében. A győrújfalui gyerekorvos már két esetben kórházba utalta a kicsiket. A tünetek sokáig tartó, piros foltokkal járnak, melyek akár 8-10 napig sem múlnak el. Az orvos azt mondja, hogy szerinte a hőség és a permetezés hatására változhatott a szúnyogok fejlődése és ez okozhat ilyen elváltozásokat - írja az atv.hu.

A csatorna híradójának egy győrújfalui gyermekorvos mondta el, hogy az elmúlt hetekben több alkalommal keresték fel olyan csípésekkel a gyermekek szülei, amelyek a korábbinál sokkal intenzívebb és kellemetlenebb reakcióra utalnak.

Szúnyogcsípés után egy csalánszerű, eléggé széles területre kiterjedő elváltozás van, és hogyha olyan kényes helyen van, pl nemi szervek környékén, akkor mindenképpen az elmúlt hetekben két gyermeket utaltam kórházba

- mondta Schmidt Péter gyermekgyógyász főorvos. A vörös, kisgyerek tenyérnyi folttal járó duzzanatok sok esetben 8-10 nap alatt, vagy annál több idő alatt gyógyulnak meg. Az orvos szerint a hőséggel és a permetezéssel van összefüggésben a szúnyogok fejlődésének változása, melynek következtében egyre agresszívabb tüneteket produkál egy szúnyogcsípés.

Azt vettük észre, hogy a lárvák átváltozása miatt a permetszert ahogy felszívják, egész másképpen hat a gyermek szervezetére, mint ez korábban volt

- mondta a gyermekgyógyász, aki hozzátette, hogy a klímaváltozás miatt ezek a csípések a követlező években a mostaninál több embert érinthetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

szúnyoggyérítés

szúnyogcsípés

betegség

gyermek

család

szülők