Vizsgálatot indított a katasztrófavédelem: fekete víz folyik a Balaton közeli patakban

Index   
  Megosztom
Vizsgálatot indított a katasztrófavédelem: fekete víz folyik a Balaton közeli patakban

Péntek óta feketéllik a Séd patak vize a Balaton közelében Papkeszinél, az ismeretlen eredetű szennyezés miatt nagy a halpusztulás is. Vasárnap a Katasztrófavédelem is kivonult a helyszínre, mobil laborral vizsgálják a víz állapotát - írta meg az Index.

Ahogy a portál írja, a Bakonyban eredő, Veszprémet is átszelő Séd szennyezéséről egy olvasói fotó alapján számolt be a Veszprém megyei lap. Lengyel Zsolt pénteki képén jól látszik, hogy a patak teljesen feketére színeződött.

Szeretnék gratulálni annak aki fűzfőn ezt a Sédbe engedte. Eddig 5 döglött és 20-nál több fuldokló hal

– írta az olvasó. Ahogy a portál írja, a helyi beszámolók szerint péntek óta tisztult valamennyit a patak, de mint írják, ez nem egyszeri szennyezés volt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

séd

patak

folyó

balaton

papkeszi

katasztrófavédelem