Vizsgálatot indított a katasztrófavédelem: fekete víz folyik a Balaton közeli patakban

Index   
  Megosztom
Vizsgálatot indított a katasztrófavédelem: fekete víz folyik a Balaton közeli patakban

Péntek óta feketéllik a Séd patak vize a Balaton közelében Papkeszinél, az ismeretlen eredetű szennyezés miatt nagy a halpusztulás is. Vasárnap a Katasztrófavédelem is kivonult a helyszínre, mobil laborral vizsgálják a víz állapotát - írta meg az Index.

Ahogy a portál írja, a Bakonyban eredő, Veszprémet is átszelő Séd szennyezéséről egy olvasói fotó alapján számolt be a Veszprém megyei lap. Lengyel Zsolt pénteki képén jól látszik, hogy a patak teljesen feketére színeződött.

Szeretnék gratulálni annak aki fűzfőn ezt a Sédbe engedte. Eddig 5 döglött és 20-nál több fuldokló hal

– írta az olvasó. Ahogy a portál írja, a helyi beszámolók szerint péntek óta tisztult valamennyit a patak, de mint írják, ez nem egyszeri szennyezés volt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

séd

patak

folyó

balaton

papkeszi

katasztrófavédelem