Mégis veszélyes lehet? Asztmás rohamot kapott egy lány a földi szúnyoggyérítés után

MTI   
  Megosztom
Mégis veszélyes lehet? Asztmás rohamot kapott egy lány a földi szúnyoggyérítés után

Asztmás rohamot kapott egy fiatal lány hétfőn este, miután a szúnyoggyérítő jármű a házuk előtt permetezett. Az apa, Vörös Jenő közvetlen összefüggést lát a vegyszer és a lány rosszulléte között - írta meg a vaol.hu.

Ahogy a portál írja, Vörös Jenőék a gödörházi falurészen, mélyen fekvő telken élnek, egy zsákutcában. Ahogy a családfő mondta: hétfőn este fél tízkor hallotta a permetező jármű hangját, ezért gyorsan szólt a tizenhét éves Martinának, hogy jöjjön ki, segítsen letakarni a kertben a paradicsomot. Ahogy kiértek a kertbe a gépek már megjelent, és a kerítéstől 4-5 méternyire ködszerű felhőt húzott maga után. A párás levegő miatt csak nagyon lassan oszlott fel a permetköd, és az asztmás lánynak légszomja lett. Miután bement a házba, még órákig úgy köhögött, hogy a mellkasa is belefájdult. A szokásos inhalátora nem használt, viszont az orvost nem hívtak hozzá.

A férfi felkereste az őriszentpéteri jegyzői hivatalt, itt megtudta, hogy a gyérítés egy bizonyos Deltasect Plus 1,2 ULV nevű szerrel történik, amely a kijuttatott csekély mennyiségben meleg vérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Az apa szerint viszont egyértelműen kémiai szerről van szó, amelyről utánanézve megállapította, hogy belélegezve nehéz légzést, fulladást okozhat.

A portál megkérdezte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálatát, az alkalmazott készítmény okozhat-e mégis bizonyos körülmények, egészségi állapot esetén tüneteket. Azt a választ kapták, hogy

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

szúnyoggyérítés

gyérítés

szúnyogirtás