Elképesztő kegyetlenség: hurokkal gyilkolta meg az őzbakot az orvvadász

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő kegyetlenség:  hurokkal gyilkolta meg az őzbakot az orvvadász

A Marcali Járási Ügyészség orvvadászat és lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 66 éves férfit, akit tiltott vadászati eszközzel ejtett el egy őzbakot Marcali környékén - írta meg közleményében Magyarország Ügyészsége.

Ahogy a közleményben írják, az orvvadászat miatt már korábban is elítélt vádlott 2020 augusztusában otthonában fém bovdenből kb. 1,5 méter hosszúságú hurkot készített, majd azt a helyi vadásztársaság egyik általa jól ismert, vadak által gyakran látogatott területén egy fára rögzítette. A hurok a vadászatról szóló törvény alapján tiltott vadászati eszköznek minősül.

A férfi három nap múlva visszament ellenőrizni a hurkot, amelyben ekkor egy 600.000 Ft vadgazdálkodási értékű, nyakánál a hurokba szorult, és fulladás következében elpusztult őzbakot talált. A vádlott ezután hazaszállította az állatot, feldolgozta, majd húsát a hűtőládába rakta, de annak egy részéből a családja is fogyasztott.

A marcali rendőrök azonban tudomást szereztek az esetről, és kutatást tartottak a vádlott lakóházában, ahol megtalálták a húst, és az állat elejtéséhez használt hurkot is.

A Marcali Járásbíróság a 2020. szeptember 22-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akivel szemben 30 nap elzárást szabott ki. Az ítélet a védelem fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

őz

őzbak

orvvadász

orvvadászat

ügyészség

büntetés