Havazás és szibériai mínuszok jönnek: nincs mese, tél van

HelloVidék   
  Megosztom
Havazás és szibériai mínuszok jönnek: nincs mese, tél van

Ma dél felől vastagabb felhőtakaró húzódik fölénk, és délelőtti óráktól kezdve a déli, délnyugati tájakon ismét várható havazás - írja az Időkép.hu, ahol arról is olvashatunk, mi várható a folytatásban.

Kezdetben vasárnap még több helyen párás, ködös lehet a levegő. Az északi-északkeleti szél az ország déli felén helyenként megélénkül. Kora délután -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket

Az érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, álmosságérzet előfordulhat.

A hét közepére feltámad a szél, havazás, hózáporok jönnek

Hétfőn az ország déli, délkeleti felén felhős marad az ég és hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten havas eső is várható. Másutt kitart a napos idő. Az északi-északkeleti szél helyenként feltámad. Reggel országos fagy, délután -2, +5 fok várható.

Kedden eleinte keleten, délkeleten szállingózhat a hó, majd délután északnyugat felől kezdődik erős felhősödés. Este északnyugaton is hullhat a hó. A két felhősáv között hazánk nagy részén sokat fog sütni a nap. Északon, északnyugaton helyenként megélénkülhet a délnyugati szél. A fagyos reggelt -1, +4 fokos délután követi.

Szerdára viradóan több helyen, napközben főként keleten, északkeleten alakulhat ki havazás, hózápor, máshol kisüt a nap. Feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések is lehetnek. Nappal -1, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Bekacsinthat a -20 fok jövő hétvégén

Bekeményít a tél a jövő hét második felében, hétvégén a havas, derült tájakon éjszakánként -15 fok alá hűlhet a levegő - olvashatjuk az Időkép előrejelzésében. A hét közepétől egyre nagyobb mennyiségben áramlik fölénk a kontinentális eredetű fagyos levegő, aminek következtében hétvégén igencsak mélyre zuhanhat a hőmérséklet. A hideg útját egy szerdán érkező hidegfront nyitja meg, majd hétvégére a Kelet-Európai síkság felől szibériai eredetű fagyos levegő árasztja el Közép-Európát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

havazás

előrejelzés