Lám a csikó, lámacsikó: cuki videón a győri állatkert barna foltos lakója

HelloVidék   
  Megosztom
Lám a csikó, lámacsikó: cuki videón a győri állatkert barna foltos lakója

A lámák mellett tapírokkal és vízidisznókkal nevelkedik a tavaly november végén született lámacsikó a győri az állatkertben- derül ki a Kisalföld mai híréből.

A győri Xantus János Állatkert lámáinak csapata még november 26.-án gazdagodott. A dél-amerikai eredetű, púp nélküli tevefélék állatkerti csoportja színes társasággal: dél-amerikai tapírokkal, nagy marákkal, és kapibarákkal, más néven vízidisznókkal osztja meg kifutóját.

Születésének körülményeiről az állatkert így számolt be:

Édesanyja egy tarka színű kanca, aki már tapasztalt anyának számít, több utódot is felnevelt már. A kis lámacsikó hófehér bundája elárulja nekünk: valószínűleg nem Benji, a szintén tarka színű vezércsődör az apja a jövevénynek! A csapatban ugyanis él egy másik kifejlett lámacsődörünk is, Benji egyik fia, aki a most született csöppséghez hasonlóan fehér színű. Még az arcán lévő barna folt is ugyan ott helyezkedik el, mint a kicsinél (valójában a csikó fejének mind a két oldalán visel egy-egy barna foltot). Bár elképzelhető, hogy nem a lámák vezére az apa, Benjinek nem tűnt fel a turpisság, óvón védelmezi a csapat legfiatalabb tagját, ahogyan a csoport többi lámája is új társának tekinti a ceruzalábú újszülöttet.

A kis lámacsődör azóta is egészséges és életerős

A megyei lap egy videót is közölt, amelyben bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is éli mindennapjait a cseperedő lámafiú:

A címlapkép forrása: ZOO Győr Facebook-oldala

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

állatkert

láma