Lám a csikó, lámacsikó: cuki videón a győri állatkert barna foltos lakója

HelloVidék   
  Megosztom
Lám a csikó, lámacsikó: cuki videón a győri állatkert barna foltos lakója

A lámák mellett tapírokkal és vízidisznókkal nevelkedik a tavaly november végén született lámacsikó a győri az állatkertben- derül ki a Kisalföld mai híréből.

A győri Xantus János Állatkert lámáinak csapata még november 26.-án gazdagodott. A dél-amerikai eredetű, púp nélküli tevefélék állatkerti csoportja színes társasággal: dél-amerikai tapírokkal, nagy marákkal, és kapibarákkal, más néven vízidisznókkal osztja meg kifutóját.

Születésének körülményeiről az állatkert így számolt be:

Édesanyja egy tarka színű kanca, aki már tapasztalt anyának számít, több utódot is felnevelt már. A kis lámacsikó hófehér bundája elárulja nekünk: valószínűleg nem Benji, a szintén tarka színű vezércsődör az apja a jövevénynek! A csapatban ugyanis él egy másik kifejlett lámacsődörünk is, Benji egyik fia, aki a most született csöppséghez hasonlóan fehér színű. Még az arcán lévő barna folt is ugyan ott helyezkedik el, mint a kicsinél (valójában a csikó fejének mind a két oldalán visel egy-egy barna foltot). Bár elképzelhető, hogy nem a lámák vezére az apa, Benjinek nem tűnt fel a turpisság, óvón védelmezi a csapat legfiatalabb tagját, ahogyan a csoport többi lámája is új társának tekinti a ceruzalábú újszülöttet.

A kis lámacsődör azóta is egészséges és életerős

A megyei lap egy videót is közölt, amelyben bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is éli mindennapjait a cseperedő lámafiú:

A címlapkép forrása: ZOO Győr Facebook-oldala

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

állatkert

láma