Kiderült: ezért muszáj kivágni a szép és magas fákat az Élővíz-csatornánál

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ezért muszáj kivágni a szép és magas fákat az Élővíz-csatornánál

Kivágják a magas fákat az Élővíz-csatorna mellett, a Körte sor és Vesze között épülő, leendő Wenckheim turista- és kerékpárút egy 300 méteres szakaszán - írja a Beol. Minderre a repülők és a békéscsabai légikikötő miatt van szükség.

Még tavaly decemberben az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági ellenőrzést rendelt el a békéscsabai repülőtér üzemeltetésével kapcsolatban. Akkor állapították meg, hogy a futópálya akadálysíkjába az Élővíz-csatorna körüli fák belenőttek, és hogy a „fák csonkolását, kivágását el kell végezni, az eredeti állapotot vissza kell állítani” - ami a 15 évvel ezelőtti, 2006-os kivágás utáni állapot jelenti.

A felmérések szerint a 10-20 centiméter átmérőjű és 5-15 méter magas fák több mint 80 százaléka akadályfelületet képez a légifolyosót érintő 300 méteres szakaszon. A repülésbiztonsági előírások szerint tehát csak a 6 méternél alacsonyabb fák maradnak meg, azok viszont nem sérülhetnek.

A munkát a területet kezelő vízügyi igazgatóság szakemberei végzik el

A szakemberek viszont azt ígérik, hogy a munkálatokat az Élővíz-csatorna mindkét oldalán márciusig – vegetációs időszakon kívül, a kerékpáros forgalom biztonságos fenntartása mellett – úgy végzik el, hogy az épülő bicikliútban ne keletkezzen kár, és hogy a fák kivágása után a zöldfolyosó mielőbb helyreállhasson.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békéscsaba

repülőtér