Vége a forró nyári napoknak? Hamarosan lecsap a hidegfront, mutatjuk is hol

MTI   
  Megosztom
Vége a forró nyári napoknak? Hamarosan lecsap a hidegfront, mutatjuk is hol

A nyugati határszélen már kiteregetni sem nagyon érdemes a szabadban, Kőszeg környékén már esik. Este északnyugati tájainkat hidegfront éri el, búcsút inthetünk a 30 fokos melegnek.

Hidegfront érkezik este északnyugat felől, amely lassan vonul át fölöttünk, a keleti tájakat csak kedd reggel hagyja el - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Kőszeg környékét már elérte a hidegfront (Forrás: Időkép)
Kőszeg környékét már elérte a hidegfront (Forrás: Időkép)

A front mentén többfelé várható eső, zápor, zivatar: elsőként nyugaton, északnyugaton, északon, majd egyre inkább a középső, végül a keleti, délkeleti tájakon. Ezzel együtt az északira-északnyugatira forduló szél is sok helyen megerősödik.

Kedden a front mögött keleten, délkeleten is visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 22-27 fokot mérhetünk. A szeles, napos-gomolyfelhős időben újabb záporok, zivatarok főként az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén jöhetnek.

és napközben sem lesz melegebb 20-25 foknál. Északnyugaton, nyugaton naposabb, máshol felhősebb időre készülhetünk, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. A szél még többfelé élénk marad.

A meleg nyári idő ezt követően sem tér vissza, a legfrissebb számítások szerint csütörtökön a késő délutáni, esti órákban újabb hidegfront jöhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

nyár

kánikula vége

előrejelzés