Többször is megázhatunk a héten: helyenként már 20 mm esett a Dunántúlon

HelloVidék   
  Megosztom
Többször is megázhatunk a héten:  helyenként már 20 mm esett a Dunántúlon

Hosszantartó száraz időszak után végre kiadósabb csapadék érkezett. A csúcshőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délen enyhébb az idő.

Hazánk nagy részén az elmúlt időszakban nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, a talaj vízkészlete a délnyugati határvidék kivételével jelentősen lecsökkent. Éjjel nyugat felől viszont egy peremciklon csapadékzónája érte el hazánkat, amely késő estére hagyja el az északkeleti tájakat. A még szárazabb keleti, északkeleti országrészben is várható legalább pár mm eső - adta hírül az Időkép.hu.

A folytatásban: ilyen időnk lesz a héten

Kedd délutántól nyugat, délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, eső, zápor egyre inkább csak az északi, északkeleti és keleti tájakon fordulhat elő. Néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Kezdetben a keleties, napközben az egyre többfelé nyugatira, északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délen enyhébb az idő.

Szerdán többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd napközben egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég és késő délutántól kezdve délnyugaton elszórtan már kisebb eső kialakulhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 11-18 fokot mérhetünk.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra és többfelé előfordulhat felhőszakadás. Az élénk, erős, helyenként viharos délies szélben 13 és 23 fok közé melegedhet a levegő, az Alföld déli és keleti tájain lehet a legmelegebb.

Pénteken elszórtan keleten és délen, szombaton pedig helyenként délen és délnyugaton időnként még kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi-északnyugati szél pénteken többfelé, szombaton már csak kevés helyen lehet élénk. Délutánonként 10-16 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

eső