Horgászok, figyelem! Fontos változás a Balatonnál: erről jobb, ha tudtok

HelloVidék   
  Megosztom
Horgászok, figyelem! Fontos változás a Balatonnál: erről jobb, ha tudtok

Május 16-án, hétfőn a Kis-Balatonon telepítettek 50.000 darab előnevelt süllőt. Aztán két nap alatt összesen 4,2 millió apró pontyocskával gazdagodott a Balatonmáriafürdőnél a Balatonba torkolló csatorna is.

Május 16-án, hétfőn a Kis-Balatonon telepítettek 50.000 darab előnevelt süllőt – számolt be honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.). Ahogy közölték, a Zalavári úton, az északi és a déli tározó átfolyásánál a délutáni órákban szivornyás leengedéssel juttatták vízbe a halakat.

Szintén 16-án került sor pontytelepítésre is - közölte a Pecaverzum. A Nyugati-övcsatornán 1.500.000 darab zsenge pontyivadékot helyeztek ki. A halasítások másnap, május 17-én, kedden is folytatódtak a Nyugati-övcsatornán, ahová az előző mennyiségnek majdnem a duplája, 2.700.000 darab pontyivadék jutott. A halakat oxigénnel dúsított zsákokban szállították a pálmajori vasúti hídhoz, ahol szabadon engedték azokat.

A két nap alatt tehát összesen 4,2 millió apró pontyocskával gazdagodott a Balatonmáriafürdőnél a Balatonba torkolló csatorna.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

haltelepítés

halgazdálkodás

pecaverzum

kis-balaton

balaton

horgászat