Minden megyére vészjelzést adtak ki: jégviharra, villámárvízekre is számíthatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Minden megyére vészjelzést adtak ki: jégviharra, villámárvízekre is számíthatunk

Az előző napokhoz hasonlóan most is egy peremhullám halad át felettünk, záporokat, zivatarokat okozva. Az átvonuló csapadéktömb mögött napsütés várható, viszont még ekkor is számítani lehet zivatarokra. A szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek - írta az OMSZ.

Szombatra virradóra többfelé várható csapadék, zivatarra, heves zivatarra leginkább az ország nyugati és középső harmadában számíthatunk - írta az Időkép mai előrejelzésében. Helyenként kiadósabb mennyiségű csapadék eshet, a zivatarokat néhány centis jég kísérheti. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de keleten még délután is eshet, helyenként újabb zápor, zivatar alakulhat ki. A szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz. 25 és 32 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap sok napsütés lesz, napközben legfeljebb rövid, frissítő záporok, egy-egy zivatar alakulhat ki. Keleten élénk lehet az északkeleti szél. Marad a kánikula 26-31 fokos maximumokkal.

Hétfőre virradó éjjel nyugat felől ismét záporok, zivatarok, akár heves zivatarok érkeznek, amelyek reggelig a középső tájakig érnek el. Keleten nem valószínű csapadék, napközben hosszabb-rövidebb időre süt ki a nap, nyugaton pedig gyengül, estére megszűnik a csapadék. Helyenként, valamint zivatarok környezetében feltámad a szél. A csúcshőmérséklet 24-31 fok között alakul, az északnyugati tájakon lesz mérsékeltebb a meleg, míg délkeleten a legmelegebb.

Kedden túlnyomóan napos idő várható, helyenként a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz.Délután 26-31 fok közötti maximumokra van kilátás. Szerdán nyugatra hidegfront hozhat felfrissülést záporokkal, zivatarokkal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojárás

eső

vészjelzés

meteorológia

jégeső

vihar

viharjelzés