Mérges pókok lepték el a vidéki falut: így néz ki, mérges a csípése, jobb messziről elkerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Mérges pókok lepték el a vidéki falut: így néz ki, mérges a csípése, jobb messziről elkerülni

Tarnazsadány önkormányzata Facebook-oldalán hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a település közepén lévő tó környezetében furcsa pókok jelentek meg, amelyek a lakóházak udvarára, de még egyes lakóházakba is beköltöztek. A pókok csípése a darázséhoz hasonló, ráadásul mérgező.

Vélhetően a pókok a szárazság és aszály miatt jelentek meg. Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a Természetvédelmi Osztállyal, ahol jelenleg vizsgálják a megjelent pókfajt azonosítás céljából. Ha nem tartoznak a védett fajok közé, akkor elkezdik az irtásukat.

Addig azt kérik a lakóktól, hogy fokozottan figyeljenek, és kerüljék a tó környezetét.

Ahol megjelennek, ott kérjük a lakókat, hogy jelezzék a pontos feltérképezés érdekében a lakcímük megjelölésével akár engem akár képviselőmet.( pl: készítsenek fotókat)

- írják.

A képek alapján valószínűleg a hazánkban védettséget élvező szongáriai cselőpókról lehet szó, aminek csípése a darázséhoz hasonló és mérgező.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pók

pókok

mérges pók

tarnazsadány

mérgező