Kiadták a figyelmeztetést: megbolondul az időjárásunk, nagy zuhé várhat ránk

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: megbolondul az időjárásunk, nagy zuhé várhat ránk

Az OMSZ előrejelzése szerint az elkövetkezendő időszakban jelentősebb mennyiségű esőre számíthatunk.

Csütörtökön a borult, párás területek nagysága csökken, de a rétegfelhőzet eközben kissé nyugatabbra fekvő tájakra is átterjedhet. Csapadékra nem kell számítani. A déli szél Sopron körül megélénkülhet, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken egy hullámzó frontrendszer hatására sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon, majd a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, miközben a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Kora délután 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők, a tartósabban csapadékos tájakon marad hűvösebb az idő.

A hétvégén nagy lesz az országban a hőmérsékleti kontraszt

Szombaton felhős időre készülhetünk, elszórtan a középső, keleti tájakon még elkél majd az esernyő. Az északi, északnyugati szél a keleti tájak kivételével élénk, erős lesz, a Dunántúlon helyenként eléri a viharos erősséget. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 12 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap rövidebb napos időszakokra már számíthatunk, elszórtan eső, zápor a középső, északkeleti, keleti tájakon valószínű. Az élénk, helyenként erős északi-északkeleti szélben 12-18 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn északnyugat felől felszakad a felhőzet, helyenként csapadék a Dunától keletre fordul elő, a szél mérséklődik. Kora délután 12 és 18 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés