Egyre több magyar gazda lépi meg: ők már rájöttek arra, miért is éri meg belevágni

Agrárszektor   
  Megosztom
Egyre több magyar gazda lépi meg: ők már rájöttek arra, miért is éri meg belevágni

A modernizáció és a precízió szinte már megkerülhetetlen lett a mezőgazdaságban is, és nem túlzás azt mondani, hogy nagy versenyhátrányban lehet az a termelő, aki nem tud, vagy éppen nem akar nyitni a legújabb technológiák felé. A talaj pedig alapköve a mezőgazdaságnak is, amit szintén érdemes lenne összekötni az új technikákkal. De hogyan lehet a talajokat "felturbózni", még hatékonyabbá tenni? Erről szól az Agrárszektor mai cikke.

Kádár Zoltán, az Omya agrárágazatának magyarországi szakmai vezetője szerint komoly előnyre tehetnek szert azok a magyar gazdák, akik merik, tudják alkalmazni a talaj esetében is a modern technológia adta lehetőségeket. Ahogy az Agrárszektornak elmondta:

a precíziós gazdálkodás egy fantasztikus segítség lehet a talajok és a környezetünk megóvása szolgálatában. A fejlettebbnél fejlettebb eszközök, melyek real-time információt szolgáltatnak a talaj tömörödöttségéről, humusz-, tápanyag- illetve nedvességtartalmáról, fizikai és kémiai paramétereiről kiegészítve a telepített mérőállomások adataival, óriási lépéselőnyt jelentenek a termelőnek. Ehhez azonban nem csupán okos eszközökre és szoftverekre van szükség, hanem olyan agrár-informatikai szakemberekre, akik kiemelkedő agronómiai és informatikai tudással rendelkeznek. Továbbá fontos az is, hogy ezeket a technikákat egy jól felépített technológiai sorba beillesztve üzemeltetni tudják.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrár szektor

mezőgazdaság

agrárszektor

technológia