Megmozdult a föld Nógrádban: rengést észleltek a megye több településén is

HelloVidék   
  Megosztom
Megmozdult a föld Nógrádban: rengést észleltek a megye több településén is

Mozgolódott a föld mélye a napokban Nógrád vármegye középső területén, Sámsonháza és Nagybárkány között. Az enyhe rengéseket a lakosság nem, csak a mérőműszerek érzékelték - számolt be róla a nool.hu.

Ahogy a portál írja, két kisebb földrengést rögzítettek az elmúlt napokban Nógrád megyében a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérőműszerei. A két földmozgás epicentruma egymáshoz közel,

Az Obszervatórium weboldalán hangsúlyozza, hogy az M<2 magnitúdójú szeizmikus események gyakran nem földrengések, hanem valójában bányarobbantások. Az, hogy a napokban Nógrád megyében történt két mozgás valami hasonló dolog eredménye, vagy a más eredetű a földfelszín alatti mozgolódás, egyelőre nem tudni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földrengés

földrengés magyarországon

nógrád megye

sámsonháza

nagybárkány

rengés

földmozgás