Országszerte 18 százalékkal nőttek az ingatlanárak tavalyhoz képest

HelloVidék   
  Megosztom
Országszerte 18 százalékkal nőttek az ingatlanárak tavalyhoz képest

Továbbra is felívelő szakaszban van a magyar lakáspiac. Egy felmérés szerint az árnövekedési lista élén áll Komárom-Esztergom megye 20 százaléknál is nagyobb drágulással – írja a Kemma.hu

Kevesebb lakás van, mint amennyit keresnek, ezért magasak még mindig az ingatlanárak Tatabányán is. A magyar lakáspiac a 2012-13-as mélyponttól indulva, minden fő mutatóját tekintve továbbra is látványosan felívelő szakaszban van. Az ország különböző területein a tavalyinál valamivel kiegyenlítettebben mutatkozik meg az árnövekedés. Rövid távon a kereslet stabilnak mondható – áll egy friss elemzésben.

Országos szinten eddig tizennyolc százalékkal nőtt az ingatlanok átlagára a tavalyi, hasonló időszakhoz képest. Idén a budapesti drágulás az egy évvel korábbi tizenöt százalékról húsz százalékra gyorsult, nagyjából ezt a mozgást követik a megyei jogú városok is – nyilatkozta Molnár Zsuzsanna, az Inköz Zrt. ügyvezetője.

A kereslet-kínálat aránya eltér a családi házas, a társasházi lakások és lakóparkok övezeteiben. Alapvetően mindenhol a kereslet emelkedése a legjellemzőbb, a lakások esetében ez kiugróan magas, és nincs arányban a kínálat a kereslettel. Nagy valószínűséggel ezért érzékelhető nagyobb ugrás az árakban is.

Tatabányán továbbra is a legtöbben lakóparki lakásokat és sorház jellegű, új építésű ingatlanokat keresnek elsősorban a népszerű CSOK, valamint a banki fizetési kondíciók miatt. Családi házakat pedig legtöbben a megyeközpontban és Tatán vennének. Kedvelik a viszonylag jó állapotú, kisebb, lehetőleg egyszintes családi házakat is huszonöt-huszonyolcmillió forintig. Ezután a legkeresettebbek a hatvanmillió feletti exkluzívabb, igényesebb, újszerűbb házak. Ez valószínűleg összefügg az építési telkek csekély számával, valamint az építőipari szakemberek hiányával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

lakás