Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

Decemberben szinte mindenhol hosszabb nyitvatartással találkozhatunk az üzletekben. Nincs főszabály arra, hogy ki mennyivel tart nyitva tovább, de a bevásárlóközpontokban szinte kötelező vállalni a hosszabb nyitvatartást.

Decemberben a legtöbb bolt a szokásosnál hosszabb ideig tart nyitva, de december 24-én legkésőbb 14 óráig kötelező bezárniuk - mondta az InfoRádiónak Vámos György, a Magyar Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Kiemelte: fontos tudni, hogy december 24-én – kevés kivételtől eltekintve, mint például a benzinkutak, a non-stop üzletek vagy a szórakozóhelyek – kötelező 14 órakor bezárniuk a boltoknak.

December 25-26-án a boltok zárva lesznek, bár kivételek ekkor is lesznek, az említett boltokat kell figyelembe venni, illetve akár a virágboltokat, édességboltokat.

A két ünnep között a szokásos nyitvatartásra számíthatunk, 31-én az üzletek korlátozottan lesznek nyitva, 1-jén pedig kevés kivétellel minden üzlet zárva lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hosszúhétvége

hellovidék

bevásárlás

nyitvatartás

ünnepek