Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

Decemberben szinte mindenhol hosszabb nyitvatartással találkozhatunk az üzletekben. Nincs főszabály arra, hogy ki mennyivel tart nyitva tovább, de a bevásárlóközpontokban szinte kötelező vállalni a hosszabb nyitvatartást.

Decemberben a legtöbb bolt a szokásosnál hosszabb ideig tart nyitva, de december 24-én legkésőbb 14 óráig kötelező bezárniuk - mondta az InfoRádiónak Vámos György, a Magyar Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Kiemelte: fontos tudni, hogy december 24-én – kevés kivételtől eltekintve, mint például a benzinkutak, a non-stop üzletek vagy a szórakozóhelyek – kötelező 14 órakor bezárniuk a boltoknak.

December 25-26-án a boltok zárva lesznek, bár kivételek ekkor is lesznek, az említett boltokat kell figyelembe venni, illetve akár a virágboltokat, édességboltokat.

A két ünnep között a szokásos nyitvatartásra számíthatunk, 31-én az üzletek korlátozottan lesznek nyitva, 1-jén pedig kevés kivétellel minden üzlet zárva lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hosszúhétvége

hellovidék

bevásárlás

nyitvatartás

ünnepek