Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: így lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén

Decemberben szinte mindenhol hosszabb nyitvatartással találkozhatunk az üzletekben. Nincs főszabály arra, hogy ki mennyivel tart nyitva tovább, de a bevásárlóközpontokban szinte kötelező vállalni a hosszabb nyitvatartást.

Decemberben a legtöbb bolt a szokásosnál hosszabb ideig tart nyitva, de december 24-én legkésőbb 14 óráig kötelező bezárniuk - mondta az InfoRádiónak Vámos György, a Magyar Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Kiemelte: fontos tudni, hogy december 24-én – kevés kivételtől eltekintve, mint például a benzinkutak, a non-stop üzletek vagy a szórakozóhelyek – kötelező 14 órakor bezárniuk a boltoknak.

December 25-26-án a boltok zárva lesznek, bár kivételek ekkor is lesznek, az említett boltokat kell figyelembe venni, illetve akár a virágboltokat, édességboltokat.

A két ünnep között a szokásos nyitvatartásra számíthatunk, 31-én az üzletek korlátozottan lesznek nyitva, 1-jén pedig kevés kivétellel minden üzlet zárva lesz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hosszúhétvége

hellovidék

bevásárlás

nyitvatartás

ünnepek