Erre biztos nem gondoltál: 7 dolog, amire felhasználhatod a szódát

HelloVidék   
  Megosztom
Erre biztos nem gondoltál: 7 dolog, amire felhasználhatod a szódát

Tudtad, hogy a szóda kiszedi a foltokat a textíliákból és tisztítja a bőrödet is? Mutatunk 7 meglepő felhasználási módot, mit lehet még kezdeni a szódával azonkívül, hogy megiszod.

Gondoltad volna, hogy a szódavízzel takarítani is tudsz? Meglepő, de a buborékos víz több mindenre használható azonkívül, hogy megiszod. A HelloVidék összeszedte, hol tudod a leghatékonyabban felhasználni a bubis vizet az otthonodban.

1. Eltávolítja a foltokat a textíliákból

Ha egy makacs boros folt éktelenkedik a fehér szőnyegedet, nem kell kétségbe esni. A szódavíz bármilyen szennyeződést felold a textíliákban, a szőnyegen kívül a függönyöknél, ágyneműknél és a ruhaneműknél is működik. Ha egy fontos esemény alatt bepiszkítod az ingedet, akkor tűzoltásként remekül használhatod a szódát. Csak dörzsöld bele az anyagba, a szénsav felhozza a szövet mélyéből az étel- és italmaradékot.

2. Megtisztíthatod vele az üvegablakot

Ahelyett, hogy különféle tisztítószereket használnál, próbáld ki az ablakpucolást a szódavízzel. A pezsgés segít eltávolítani a makacs és a ragadós foltokat. Töröld le egy száraz törlőkendővel a felületet, így az nem lesz csíkos.

3. Leszedi a rozsdát

A szódát bátran használhatod a rozsdás csavarokra és szegekre is, mivel a karbonizáció feloldja a kisebb rozsdafoltokat. Arra figyelj, hogy az alapos szódás áztatás után szárítsd meg a felületet – ezzel megakadályozhatod a jövőben a rozsda új kialakulását.

4. Megtisztítja az arcodat

Japánban, Koreában és az Egyesült Államokban a szépségszakértők egyre jobban népszerűsítik a „szénsavas arctisztítást.” A magyarázat igen egyszerű: a szénsavas vízben található buborékok felszínre hozzák a pórusokban megrekedt szennyeződést és olajokat, ami azt jelenti, hogy mélyebben tisztít, mint a sima csapvíz.

5. Megszünteti a bögre foltjait

Bárkivel előfordulhat, hogy kávézás után elfelejti elmosni a bögréjét és csúnya szennyeződések maradnak a csésze belsejében. A szóda feloldja az odatapadt maradékot, így a segítségével könnyebb lesz eltávolítani a bögre belsejében található szennyeződéseket. Csak önts a bögrébe egy kis szódát, majd hagyd, hogy tegye a dolgát.

6. Eltünteti a kisállat-baleseteket

Hiába szobatiszta a háziállatod, olykor előfordulhat, hogy a lakásba piszkít. Öntsd le a piszkos felületet egy kis szódával, és várd meg, amíg a buborékok feloldják a szennyeződést.

7. Harcol a zsíros edények ellen

Ha odaégettél valamit és maradt néhány ragacsos maradék a serpenyőben, önts szódát a még meleg felületre, majd hagyd pár percig állni. A szóda könnyedén feloldja a szennyeződéseket, így hamar lejön róla az odaégett maradék.

Forrás: The Kitchn

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

életmód

takarítás

felhasználás

szóda

csapvíz

ásványvíz