Megérkezett a vihar: óriási károkat okozott a tomboló szél Nógrád megyében

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megérkezett a vihar: óriási károkat okozott a tomboló szél Nógrád megyében

A kora délutáni órákban a viharos erejű északnyugati szél elérte Nógrád megyét. Fákat csavar ki és tetőket, vezetékeket rongál meg. A viharkárok miatt egyre több esetben riasztják a tűzoltókat - írja honlapján a katasztrófavédelem.

Azt írják, hogy a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán. Szécsényben, a Kiskert közben két autóra rádőlt egy fa. Patvarcnál a 22-es főútra borult egy fa, és mindkét sávot elfoglalta. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították az útakadályt. Balassagyarmaton, a Munkás utcában a szél egy házról letépte a palatetőt. Terényben, az Arany János utcában szintén megbontott egy tetőt a vihar. Borsosberényben, a Béke úton, lakóházra dőlt egy fa, és a villanyvezetéket is megrongálta.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Estig felhőátvonulások lesznek, amelyekből helyenként alakulhat ki záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Éjjel az ország nagyobb részén zömmel derült, a délnyugati megyékben gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék már nem várható. Kedden sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Kezdetben az északnyugatira, nyugatira forduló szél a délnyugati országrész kivételével sokfelé lesz viharos, a legerősebb széllökések az északi tájakon, valamint a magasabban fekvő területeken várhatók. Éjszakára mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd kedden többfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben és a homokhátságokon ennél hidegebb is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 25 fok között várható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

szél

kár

viharkár

katasztrófavédelem

tűzoltóság

időjárás

hidegfront

lehűlés