Hatalmas segítség a Tolna megyei szülőknek: bölcsődék épülnek

MTI   
  Megosztom
Hatalmas segítség a Tolna megyei szülőknek: bölcsődék épülnek

Bölcsődék épülnek Tolna megyében összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással. Több település rengeteg új bölcsődei férőhellyel bővülhet a következő időszakban. A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból.

Összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással épülnek bölcsődék Tolna megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával közel 150 gyermek számára. A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból.

Tolnán a tervek szerint 457 millió forintos beruházással 2022 végére készül el az új kétcsoportos bölcsőde 24 férőhellyel

- mondta Appelshoffer Ágnes polgármester.

A 11 ezer fős városban jelenleg civil szervezetek működtetnek családi bölcsődéket, amelyek 21 kisgyerekről gondoskodnak. Tolnán nő a gyerekek száma, így valószínűleg a 24 új férőhely nem lesz elég.

A közeli Faddon 132 millió forintért alakítanak ki egy meglévő épületből bölcsődét, ahol 28 gyereket helyezhetnek majd el. Tamásiban 349 millió forintos ráfordítással 24 férőhellyel bővül a város bölcsődéje, Bogyiszlón 8, Madocsán és Tengelicen 7-7 férőhelyes intézmény készül. Pakson 923 millió forintos támogatásból egy korábbi bölcsőde épületét alakítják át 72 férőhelyes intézménnyé, Nagymányokon az óvoda mellé épül új bölcsődei szárny. A 2300 fős völgységi városban a 135 millió forintos beruházásra azért van szükség, mert az utóbbi években két-két százalékkal nő a lakosság száma, a bővülő ipar vonzza a fiatal munkaerőt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

tolna megye