Hatalmas segítség a Tolna megyei szülőknek: bölcsődék épülnek

MTI   
  Megosztom
Hatalmas segítség a Tolna megyei szülőknek: bölcsődék épülnek

Bölcsődék épülnek Tolna megyében összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással. Több település rengeteg új bölcsődei férőhellyel bővülhet a következő időszakban. A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból.

Összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással épülnek bölcsődék Tolna megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával közel 150 gyermek számára. A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból.

Tolnán a tervek szerint 457 millió forintos beruházással 2022 végére készül el az új kétcsoportos bölcsőde 24 férőhellyel

- mondta Appelshoffer Ágnes polgármester.

A 11 ezer fős városban jelenleg civil szervezetek működtetnek családi bölcsődéket, amelyek 21 kisgyerekről gondoskodnak. Tolnán nő a gyerekek száma, így valószínűleg a 24 új férőhely nem lesz elég.

A közeli Faddon 132 millió forintért alakítanak ki egy meglévő épületből bölcsődét, ahol 28 gyereket helyezhetnek majd el. Tamásiban 349 millió forintos ráfordítással 24 férőhellyel bővül a város bölcsődéje, Bogyiszlón 8, Madocsán és Tengelicen 7-7 férőhelyes intézmény készül. Pakson 923 millió forintos támogatásból egy korábbi bölcsőde épületét alakítják át 72 férőhelyes intézménnyé, Nagymányokon az óvoda mellé épül új bölcsődei szárny. A 2300 fős völgységi városban a 135 millió forintos beruházásra azért van szükség, mert az utóbbi években két-két százalékkal nő a lakosság száma, a bővülő ipar vonzza a fiatal munkaerőt.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

tolna megye