Üresek lesznek a szállodák: rengeteg elbocsátás várható

HelloVidék   
  Megosztom
Üresek lesznek a szállodák: rengeteg elbocsátás várható

A vendéglátóipar lehet az egyik legnagyobb vesztese gazdaságilag a járványnak. A külföldi vendégek távozásával, hamarosan üresen állnak majd a budapesti szállodák és a létesítményeknek újra kell gondolnia a következő időszakot - írja az Infostart.

Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint azzal, hogy a hétfői bejelentés nyomán lezárják a határokat, egy teljesen új helyzet állt elő. A portál információi alapján a következő egy-két napban a külföldi vendégek el fogják hagyni a szállodákat és ezáltal nagyjából teljesen üresek lesznek a szállodák Budapesten.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy kezdik magukat hibernálni, mivel a szállodák feltehetően megkezdik a felkészülést a bezárásokra, amihez kapcsolódóan sok teendőjük lesz. Flesch Tamás szerint nehéz megmondani, hogy mi lesz, de a szövetség úgy gondolja, ha május végéig megnyugtatóan rendeződnének a dolgok, akkor a nyári szezonra már megindulhatna a normális élet. Ha kisebb vendégkörrel is, de elindulhatna a magyar turizmus.

A szállodák bezárásáról majd a gazdasági szervezetek döntenek: ez jelentheti azt, hogy valaki visszaadja a működési engedélyét, de lehet olyan is, ahol marad egy ügyeleti személyzet, de vendég egyébként nincs. Az elnök hozzáfűzte, hogy Budapesten, ahol a külföldi vendégéjszakák mintegy kétharmada jegyzett, egészen biztos, hogy üresek lesznek a szállodák.

A holtidő, hibernált állapot beálltával mindenki igyekszik felmérni a pénzügyi lehetőségeit a következő időszakra. Megfontolják, hogy ki hány embert és milyen formában tud megtartani, részmunkaidőre átjelenteni vagy szabadágra küldeni, de felesleges azt gondolni, hogy nem lesznek elbocsátások. Flesch Tamás szerint rengeteg elbocsátásra lehet számítani.

Emiatt folyamatosan tárgyalásban áll a szövetség a kormánnyal, a legtöbbjük elképzelése pedig az, hogy szeretnének valamilyen hármas költségmegoszlást találni, tehát mind a vállalkozások, mind a munkavállalók részt tudnának vállalni, azonban kormányzati segítség nélkül nem fogja tudni megoldani a szakma a mostani helyzetet

- fogalmazott.

Szerinte nagyon sok étterem is bezár, bezárt, miközben többen megpróbálkoznak a kiszállításba „menekülni”, de azt nem gondolja, hogy ez sokáig működőképes lesz számukra. Vagyis a vendéglátóipar az egyik legnagyobb vesztese lesz a koronavírus-járványnak, értelemszerűen a gazdasági oldalát tekintve.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szálloda

szállodaipar